08 / 05 / 2024

kayseri Melikgazi Türbesi

kayseri Melikgazi Türbesi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Kayseri Melikgazi'de 8.6 milyon TL'ye satılık tarla!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kayseri Melikgazi'de yer alan arsayı 8 milyon 564 bin TL'ye satışa çıkardı.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşümde KDV yüzde 1'e düşürüldü!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV oranını yüzde 1'e düşürdü. 

Kayseri Melikgazi'de metruk binaların yıkımına başlandı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt, Gülük ve Tacettinveli mahallerinde bulunan metruk yapıları kontrollü şekilde yıkımını gerçekleştirdi. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Kayseri Melikgazi'de icradan 10,5 milyon TL'ye satılık 3 taşınmaz!

T.C. Kayseri 4 İcra Dairesi Kayseri Melikgazi'de yer alan 3 adet taşınması satışa çıkardı. Taşınmazların toplam bedeli ise 10 milyon 535 bin 486 TL olarak belirtiliyor.

Kayseri Melikgazi'de imar mesaisi!

Kayseri Melikgazi İmar Müdürlüğü, imar planlarındaki uygulamalarda vatandaş, müteahhit ve arsa sahiplerinin mağduriyetini önlemek amacıyla hafta sonu ve gece mesaisi yaptı. Ekipler, vatandaşlar için aralıksız çalıştı.

Kayseri Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi yenileniyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi’ni yeniliyor. Türbedeki restorasyon çalışmaları Ramazan ayında tamamlanacak.

Kayseri Melikgazi'de satışa çıkan 86 gayrimenkule yoğun ilgi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 86 gayrimenkul satışa çıkmıştı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Kayseri Melikgazi'de iki katlı bina çöktü!

Kayseri Melikgazi'de iki katlı binada göçük meydana geldi. Göçükte 1 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Kayseri Seyyid Burhaneddin Türbesi restore edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'nin manevi mimarlarından olan Seyyid Burhaneddin Hz.'nin türbesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Türbede restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak.

Kayseri Melikgazi'deki riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Kayseri Melikgazi'de ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Melikgazi Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kayseri Melikgazi Semt Polikliniği'nin temeli atıldı!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan semt polikliniğinin temel atma törenine ve Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana Mahallesi Semt Konağı'nın açılış törenine katıldı.

kayseri Melikgazi Türbesi Haberi

kayseri Melikgazi Türbesi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Melikgazi Mahallesi'nde bulunan tarihi Melikgazi Türbesi, 5 yıl önce restore edildi. Ancak türbenin yeni görüntüsü tepki çekti. Emekli öğretmen Sabahattin Seyhan, türbeyi Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 5 yıl önce yaptırdığını anlatarak, "Görüntüyü aslına uydurmadılar" dedi.

Haberlercom'da yer alan habere göre; Melikgazi Mahallesi'nde tepe yamacında bulunan Melikgazi Türbesi, Danışmentliler Beyliği'nin 2'nci hükümdarı Melik Gazi'ye ait. Türbe kesme taştan, yerden 75- 80 santimetre yüksekte bir kare kaide üzerinde tamamıyla tuğladan inşa edilmiş. 

Tarihi türbe 5 yıl önce bir restorasyon çalışması ile yenilenmişti. Ancak restorasyon olumsuz eleştirilere neden oldu. Ziyaretçilere göre türbenın orijinal yapısı restorasyon sırasında bozuldu. İddialara göre; restorasyondan sonra her yağmur ve kar yağdığında türbe duvarlarından içeriye su sızmaya başladı.Yağışlı havalarda türbenin duvarlarının dış cephesi de ıslak görünüme bürünüp, iki farklı...