10 / 05 / 2024

Kayseri OSB teknoloji merkezi ne zaman kurulacak

Kayseri OSB teknoloji merkezi ne zaman kurulacak

Kayseri OSB yönetimi bin firmada 20 bin kişinin istihdam edileceği teknoloji merkezi projesi için serbest bölgeden yer talep etti. 3 yıl içinde açılması öngörülen teknoloji merkezinin güneş panelleri ile kendi enerjisini üretmesi hedefleniyor

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesinin tamamlanacağını açıkladı.

Mustafa Varank: Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadığını söyledi.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

Memduh Büyükkılıç'tan Kayseri'ye Sağlık OSB önerisi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin sanayisi ve ekonomisi için çok önemli bir projeyi müjdeledi. 

Kayseri'ye sağlık OSB kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'ye bir Sağlık OSB kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

OSB'leri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleriyle Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan başkent Ankara, 2020 hedefini daha da büyüttü.

Kayseri OSB teknoloji merkezi ne zaman kurulacak Haberi

Kayseri OSB teknoloji merkezi ne zaman kurulacak


Yer sıkıntısı çeken Kayseri OSB yönetimi, kurmayı planladığı ‘teknoloji merkezi’ için sınır komşusu Kayseri Serbest Bölgesi’nin kapısını çalarak arsa talebinde bulundu. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, bölgede teknoloji odaklı yatırımların önünün açılmasına katkıda bulunmak için proje geliştirdiklerini kaydederek, “Bölgede, 12 milyon metrekarelik mevcut alanı genişleyerek 24 milyon metrekareye çıkardık ve Kayseri’ye otomotiv sektörü gelirse, yeni genişleme alanını rahatlıkla dolduracağımızı düşündük. Çok sayıda otomobil firmasına Kayseri’ye yatırım yaparlarsa bedelsiz arsa teklif ettik ama hiçbirinden olumlu yanıt alamadık. Firmaların otomotiv yan sanayiin olmadığı yere gitmediğini öğrendik. Girişimcinin yatırım yapabilmesi için otomotivde mutlaka yan sanayinin, KOBİ’lerin olması gerekiyordu. Bunun üzerine projeler üretmeye çalışıyoruz. Teknoloji Merkezi de bu kapsamda gerçekleştirmeyi amaçladığımız projelerden biri” diye konuştu. 


Kayseri OSB’nin yüzde 100 doluluğa ulaştığını aktaran...