11 / 05 / 2024

kayseri Paleontoloji Müzesi

kayseri Paleontoloji Müzesi

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Kayseri'ye basın müzesi kurulacak!

Kayseri ​​​​​​​Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilen tarihi bir konakta Basın Müzesi kurulması için protokol imzalandı.

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açılıyor!

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış için hazırlanan müzede incelemelerde bulundu.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor!

Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor. Müzeyle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'ye bir sunum yapıldı.

Selçuklu Müzesi gurbetçilerden yoğun ilgi görüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür varlıklarımız arasına katılan Selçuklu Müzesi gurbetçi vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Müzeyi gezen gurbetçiler, Avrupa'da böyle müze olmadığına dikkat çekti.

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı!

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kayseri'de Selçuklu Uygarlığı Müzesi ziyarete açıldı!

Selçuklu dönemine ait tarihi eserler ve birbirinden ilginç dijital uygulamaların yer aldığı Selçuklu Uygarlığı Müzesi ziyarete açıldı. Mehmet Özhaseki, Selçuklu medeniyetine olan bir borcu ödemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi...

Gevher Nesibe Medresesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmete açıldı!

Tarihin ilk tıp medresesi olarak kabul edilen Gevher Nesibe Medresesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki müze açılışında konuşma yaptı...

Selçuklu Uygarlığı Müzesi açılıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Selçuklu medeniyetine ait tarihi eserlerin yanı sıra şaşırtıcı dijital uygulamaları ile büyük ilgi görmesi beklenen Selçuklu Uygarlığı Müzesi 21 Şubat 2014'te açılıyor.

Selçuklu Müzesi'ne dönüştürülen Gevher Nesibe Medresesi bir ay içinde açılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Selçuklu Müzesi'ne dönüştürülen ve bir ay içinde açılması planlanan Gevher Nesibe Medresesi'ni gezerek gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı...

kayseri Paleontoloji Müzesi Haberi

kayseri Paleontoloji Müzesi

Kayseri'de yer alan eski arkeoloji müzesinde, Taşhan bölgesinden çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosiller sergilenecek ve bahçesi de millet kıraathanesi olarak hizmet verecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, Kültepe Höyüğü ile çeşitli arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi'nin Kayseri Kalesi içindeki yeni binaya taşındığını söyledi.

Müze vasfını koruyacak eski binanın Milli Emlak Genel Müdürlüğünce millet kıraathanesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiğini aktaran Büyükkılıç, şöyle konuştu:

"Burada eski Arkeoloji Müzesi'nin müze fonksiyonunu korumaya karar verdik. Taşhan bölgesinden çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosiller burada sergilenecek. Bahçesinde de millet kıraathanesi olacak ve iki ayrı fonksiyon üstlenecek. Ayrıca ilerde Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi ile bütünlük arz edecek şekilde bir çalışma yapacağız. Kayseri'nin jeolojik tarihinin yeniden ele...