15 / 05 / 2024

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Kayseri Sultan Sazlığı'nda çevre düzenlemesi yapıldı!

Kayseri'de bulunan Sultan Sazlığı Ziyaretçi Bilgilendirme Merkezinde çevre düzenlemesi çalışmaları başladı. Toplamda 85 bin TL'lik bir yatırım yapılacağı bildirildi.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmaları başladı!

Kayseri'de, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1225'te yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı.

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak!

Kayseri Gevher Nesibe Hatun Hamamı restoran olacak. Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri'de yaptırılan tarihi hamam, restore edilerek yöresel lezzetlerin yenilebileceği restoran olarak hizmet verecek.

Kayseri Park’ta Ramazan etkinlikleri başlıyor!

Kayseri Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 11 Ayın Sultanı Ramazanı büyük bir coşkuyla karşılıyor. Kayseri Park’ta Ramazan eğlenceleri 28 Haziran 2014 Cumartesi günü yani yarın başlıyor.

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı!

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tolga Savacı Ayşe Sultan Korusu'na taşındı!

Tolga Savacı geçenlerde Nermin Bezmen'in Bebek Ayşe Sultan Korusu'ndaki evine yerleşmiş. Sevgililer artık birlikte yaşayacaklarmış

Eyüp Sultan'a seccade şeklinde mermerler döşeniyor!

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam âleminin en rağbet gören mekanlarından biri olan Eyüp Sultan Camii çevresindeki yer döşemeleri ve aydınlatma sistemleri yenileniyor

TOKİ Kayseri'de 77 şehit ailesine evlerini teslim etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehit aileleri için TOKİ’nin yaptırdığı evlerden 77’sinin anahtarı düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi

Kayseri Park 8 Eylül'e kadar 24.00'da kapanacak!

Orta Anadolunun ilk ve en büyük Alışveriş ve Yaşam merkezi Kayseri Park´ta  130 mağazanın yer alıyor

Süleyman Çetinsaya Kayseri'de Kan Merkezi açtı!

Kayseri Kızılay Kan Merkezi, 28 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün katılımıyla açıldı

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı Haberi

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sazlığın Yeşilhisar ilçesinde sınırlarındaki bölümünde  kurulan Müze'nin açılışında yaptığı konuşmada, Sultan Sazlığı'nın ülkemizdeki milli parklar içerisinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi.


Bölgede 301 kuş türünün yaşadığının tespit edilebildiğini anlatan Düzgün, Sazlığın, kuş türlerine meraklı gözlemciler ve bilim insanlarınca takibe alındığını belirtti.


Düzgün, Sultan Sazlığı'na doğaseverlerin ilgisinin her geçen gün arttığına işaret ederek, şöyle devam etti:


"Gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bölgede her yıl yeni düzenlemeler yapılıyor. Sultan Sazlığı Milli Parkı içerisinde yürüyüş parkurları, kuş gözlem kuleleri ve kulübelerin sayısı arttı. Ziyaretçilerin beğenisine sunulan Kuş Müzesi ise hem teknolojik imkanlarla donatıldı hem de görsel bir ziyafet sunuldu. Doğaya ve canlıya saygının bir gereği olarak avlanan kuşların içini doldurmak yerine kuş türlerinin çeşitli malzemelerden yapılan birebir kopyası sergileniyor. Kuş...