04 / 05 / 2024

kayseride üniversiteye tramvay yapılacakmı

kayseride üniversiteye tramvay yapılacakmı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle geçtiğimiz hafta hizmete sunulan Beyazşehir-İldem Raylı Sistem hattı, bölgede yaşayan vatandaşlarda büyük memnuniyet oluşturdu. Vatandaşlar raylı sistemin büyük konfor sağladığını söyledi...

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye tramvay müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kredi taleplerinin İller Bankası yönetim kurulundan geçtiğini, tramvayı 2018 sonuna doğru üniversiteye çıkaracaklarını dile getirdi.

İstanbul Avrupa yakasına yeni tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü ile Alibeyköy arasına yeni tramvay hattı kuracaklarını açıkladı. Eminönü'nden başlayan güzergah Alibeyköy Cep Otogarı'na kadar uzanacak..

1998 yılına tramvay yoluna kauçuklu ray döşenecekmiş!

1998 yılında tonozlarında çatlamaların olduğu Yerebatan Sarnıcı'nın titreşimlerden etkilenmemesi için tramvay yolunun 200 metrelik bölümüne 135 bin marka (23 milyar 220 milyon) kauçuklu ray döşenecekmiş.

İzmir'in tramvay projesinin güzergahı mı değişiyor?

İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı 7 milyona tamamlanan Zühtü Işıl Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvay projesi nedeniyle palmiyelerin kesileceği iddialarına cevap verdi..

Habipler-Topkapı Tramvayı metroya dönüşüyor!

Arnavutköy ilçesindeki tamamlanan yatırımları hizmete alan ve Eski Edirne Asfaltı’nın yenilenmesi çalışmasını başlatan Kadir Topbaş, Arnavutköy’e 4 ayrı raylı sitsem hattı getireceklerini, Habipler-Topkapı Tramvayı’nı da metroya dönüştüreceklerini söyledi

Kayseri tramvay 4.ve 5. etap uygulaması 2016'da başlayacak!

Kayseri tramvay hattında araç sayısı yıl sonundan itibaren 30 yeni aracın gelmesiyle 68’e çıkacak. Böylece yolcu taşıma kapasitesi de 90 bin kişiden 180 bin kişiye yükselecek.

Karşıyaka Tramvayı’nda değişiklik!

Karşıyaka Tramvayı için Mavişehir’den start veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Çevre Yolu ile Atakent Kavşağı arasındaki güzergahı “karma trafik” olarak revize etti...

Kocaeli'deki tramvay, gayrimenkul fiyatlarını yüzde 200 arttırdı!

Geldi gelecek, yapıldı yapılacak derken tramvay güzergahı belirlendi. Güzergahın belirlenmesiyle birlikte de o alanda yer alan gayrimenkul fiyatları bir anda arttı.

Karşıyaka tramvayı 9.7 km uzunluğunda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergahta hizmete sunacağı tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Hatta günlük 87 bin kişi taşınacak.

Konak tramvay hattının güzergahı değişti!

İlk ray döşenmesi başlanan Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi'ne aldı.

Kocaeli tramvay projesi için çalışmalara başlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmaları tamamlanan Sekapark-Otogar arası tramvay projesi çalışmaları için ve birçok farklı noktadaki yeni kavşak ve yol yapımı projeleri için çalışmalara başladı.

1993 yılında hızlı tramvay Atatürk Havalimanı'na kadar uzatılacakmış!

1993 yılında Aksaray-Otogar arasında hizmete giren hızlı tramvayın havalimanına kadar uzanacak olan ikinci aşama inşaatında, altyapı çalışmaları tamamlanmış. 23 kilometre uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla günde 400 bin yolcu taşınacakmış.

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının ilk etabı açılacakmış!

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının Aksaray-Beyazıt bölümü hizmete açılacakmış. Günde ortalama 120 bin yolcu taşıyacak 3.5 kilometrelik tramvay hattının ilk etabı vagonlarla birlikte 175 milyar liraya mal olmuş.

kayseride üniversiteye tramvay yapılacakmı Haberi

kayseride üniversiteye tramvay yapılacakmı


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ilk sürüşü yapmasıyla birlikte seferlerine başlayan 10 kilometre uzunluğundaki Beyazşehir-İldem Raylı Sistem hattında yolculuk yapan vatandaşlar, toplu taşımaya hız, konfor ve estetik getiren raylı sistemin, kendileri için büyük kolaylıklar sağladığına dikkat çekti. İldem'den binerek tek biletle ister şehir merkezine, isterlerse de Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar gidebildiklerini ifade eden vatandaşlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.


TEK BİLETLE İLDEM'DEN OSB'YE


10 kilometrelik Beyazşehir-İldem Raylı Sistem hattının da devreye girmesiyle toplam 27 kilometre uzunluğa erişen Kayseray ile vatandaşlar İldem'den Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar tek biletle ulaşım sağlamanın kolaylığını yaşıyor. Toplam 43 durak bulunan İldem-OSB raylı sistem hattında sabah 06.00'dan gece 24.00'e kadar belli aralıklarla seferler düzenleniyor. Sabah ve akşam yolcu yoğunluğu 

yaşanan saatlerde sefer...