02 / 05 / 2024

Konak tramvay hattının güzergahı değişti!

Konak tramvay hattının güzergahı değişti!

İlk ray döşenmesi başlanan Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi'ne aldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ulaşımda metro ve banliyo hattından sonra yeni raylı sistem projesi olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray döşeme işlemi yapıldı. 


Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki yeşil dokunun korunması ve otopark kapasitesini de değerlendirerek Konak tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi'ne aldı. Ayrıca Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla da projede değişikliğe gidildi. 


Buna göre Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi'nden başlayan güzergah, Fahrettin Altay Meydanı'ndan Sabancı Kültür Merkezi'ne kadar Mithatpaşa Caddesi boyunca devam edecek. Konak Meydanı'ndan Gazi Bulvarı'nı takip ederek Şehit Fethi Bey Caddesi'ne, bu cadde üzerinden de Cumhuriyet Meydanı'na ulaşılacak ve Şehit Nevres Caddesi'ne dönüş yapılacak. Hat cadde bitiminde Montrö Meydanı'ndan Şair Eşref Bulvarı boyunca Alsancak Gar'a bağlanacak. Alsancak Gar'dan Şehitler Caddesi boyunca devam eden güzergah, Halkapınar Köprüsü geçişiyle Halkapınar Eshot garajında sona erecek.


Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen Konak Tramvay hattı, 12.7 kilometre uzunluğunda 19 duraktan oluşuyor. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Konak hattında günlük 95 bin kişinin taşınması planlanıyor.


 Tramvaylarda tren kontrol ve izleme ünitesi, yolcu bilgilendirme sistemi, LCD ekranlar, aktif güzergah haritası, kamera, görüntü ve ses kaydedicisi bulunacak. 



Hürriyet





Geri Dön