03 / 05 / 2024

izmir Tramvay

izmir Tramvay

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yaz tatiline girmesi ve trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek.

Karşıyaka tramvayında son durum ne?

Karşıyaka tramvayı hat döşeme çalışmalarının sahile ulaşması nedeniyle bölgede ağaç tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi, tescilli palmiye ağaçlarını koruyarak diğer ağaçları "zarar görmeden taşıma" kararı aldı.

İzmir'in tramvay projesinin güzergahı mı değişiyor?

İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı 7 milyona tamamlanan Zühtü Işıl Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvay projesi nedeniyle palmiyelerin kesileceği iddialarına cevap verdi..

Karşıyaka tramvayı 9.7 km uzunluğunda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergahta hizmete sunacağı tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Hatta günlük 87 bin kişi taşınacak.

Konak tramvay hattının güzergahı değişti!

İlk ray döşenmesi başlanan Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi'ne aldı.

İzmir tramvayında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kent ulaşımda metro ve banliyo hattından sonra yeni raylı sistem projesi olan Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray döşeme işlemi törenle yapıldı.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ilk ray heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşıma yeni bir ivme kazandırması beklenen önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi. İlk ray cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının rayları döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak en önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına geldi. 377 milyon liralık dev projede ilk ray Cumartesi günü Mavişehir’de döşenecek.

İzmir'de tramvay güzergahı değişiyor mu?

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak...

İzmir hafif raylı sistem işi 26 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı; İzmir'de yapılacak hafif raylı sistem işini ihaleye 26 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te çıkarıyor.

Aziz Kocaoğlu Buca'ya tramvay müjdesi verdi!

Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçeye 3 yıl içinde tramvay, ardından da metronun geleceği müjdesini verdi.

Selçuk soğuk hava tesisi açılışında tramvay müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi olan Ege'nin en büyük meyve-sebze işleme ve soğuk hava tesisi hizmete girdi. Aziz Kocaoğlu Selçuk soğuk hava tesisi açılışında tramvay müjdesi verdi.

İzmir'de tramvay projelerine 165 milyon avroluk kredi sağlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesince Karşıyaka ve Konak ilçelerinde hayata geçirilecek tramvay projeleri için kredi anlaşması imzalan dı. İzmir' de tramvay projelerine 165 milyon avroluk kredi sağlandı...

İzmir tramvay güzergahına mimarlar karşı çıktı!

İzmir tramvay güzergahına mimarlar karşı çıktı. Mimarlar Odası, tramvay projesi hattına; Konak-Cumhuriyet Meydanı arası bağlantı sorun yaratacağı ve orta refüjdeki yeşil doku yok olacağı için itiraz etti...

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum ne?

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı'nda zorlu bir dönemece daha giriyor.

İzmir Konak Tramvayı çalışmalarında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı'nda da çalışmalarını hızlandırdı. Şair Eşref Bulvarı'nda ikinci etap tamamlandı ve Lozan Meydanı'nı kapsayan 3. ve 4. etaplarının çalışmaları Perşembe günü başlıyor.

İzmir Konak Tramvayı'nda çalışmalar hızlandı!

Tramvay çalışmalarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak'taki tramvay çalışmalarını hızlandırırdı.

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak Konak Tramvayı'nda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Şair Eşref Bulvarı’ndaki çalışmaların 1. etabı bitti.

Bilal Doğan'dan İzmir tramvay projesine eleştiri!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, tramvay projesini eleştirdi. Doğan, şu eleştirilerde bulundu:

İzmir'de tramvay çalışmaları hız kazanacak!

İzmirlileri toplu ulaşımda tramvay konforuyla tanıştıracak çalışmalar, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte hız kazanacak.

Ersen Gürsel: İzmir'deki tramvay projesi Konak'ta bitmeli!

Büyükşehir’in yap-boza çevirdiği tramvay projesine, ödüllü mimar Ersen Gürsel’den uyarı geldi. Tramvay hattının Konak’ta bitmesi gerektiğini ifade eden Gürsel, “Hat devam ederse hata olur” dedi.

izmir Tramvay Haberi

izmir Tramvay


Tarihi kent kimliğinin önemli unsurları arasında yer alan tramvayları daha çağdaş ve konforlu bir şekilde yeniden hizmete sunmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin iki yakasında süren hat imalatlarında önemli mesafe kat etti. Karşıyaka'da hat imalatları yüzde 75, Konak Tramvayı'nda ise yüzde 18 oranında tamamlandı. Karşıyaka ve Konak hattındaki çalışmalar, günlük hayatın ve trafik düzeninin olumsuz etkilememesi için etaplar halinde sürdürülürken, okulların kapanmasıyla birlikte sıra daha zorlu aşamalara geldi.


Şehitler Caddesi tek şeritten ilerleyecek

Konak hattının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki kara tarafında "Meydan ve Taşıt Alt Geçidi" bölgesine, deniz tarafında ise Göztepe bölgesine ulaşıldı. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle birlikte sıra Şehitler Caddesi’ndeki hat imalatlarına geldi.


Şehitler Caddesi üzerinde Halkapınar’a gidiş yönünde tretuvar yanındaki şeritten geçecek olan tramvay hattı...