20 / 05 / 2024

kayyımlığı gerektiren haller nelerdir

kayyımlığı gerektiren haller nelerdir

Bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye kayyım deniyor. Temsil kayyımı, kendisine kayyım atanacak kimsenin yerleşim yeri vesayet makamı tarafından atanıyor. Peki, kayyımlığı gerektiren haller nelerdir?

Antalya Büyükşehir kente yeni haller inşa ediyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin yaş sebze meyve üretim üssü konumunda olan Antalya’da modern donanımlı yeni haller inşa ederek, tarım ve ticarete destek oluyor. 

Kayyımlık dilekçesi örneği!

Kayyım, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanıyor. Kayyım atanması için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. İşte kayyımlık dilekçesi örneği!

Kayyımlığı gerektiren haller!

Bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye kayyım deniyor. Temsil kayyımı, kendisine kayyım atanacak kimsenin yerleşim yeri vesayet makamı tarafından atanıyor. Peki, kayyımlığı gerektiren haller nelerdir?

Kayyım kimdir?

Kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor. Peki, kayyım kimdir? Kayyımlığı gerektiren hâller nelerdir? Kayyım mal varlığını nasıl yönetir?

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 10 Haziran 2015 tarihinde 29412 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler..

Kayyımlık kanunu!

Belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için atanan kişiye kayyım deniyor.Kayyımın görev ve sorumlulukları Türk Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte kayyımlık kanunu esasları..

Müteahhitlik yetki belgesi iptali ortaklıklara uzanacak!

İmar Kanunu’nda (3194) değişiklik öngören tasarıda, “yetki belgesi iptali” gerektiren haller kapsamına “ölümlü iş kazaları” da eklendi. Belgesi iptal olan şirketin sahibinin ortak olduğu bütün şirketlerinin yetki belgeleri de iptal edilmiş sayılacak.

Kayyum ne demek?

Kayyum, vasi gibi vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanıyor. Peki kayyum ne demek? Kayyumluğu gerektiren haller nelerdir? İşte kayyumluğu gerektiren durumlar ve görevleri..

Vesayeti gerektiren hallerin sona ermesi!

Vasiler, vesayeti altındaki kimsenin mallarını yönetmeye ve onun adına tüm yasal işlemleri yapmaya yetkili oluyor. Peki, vesayeti gerektiren haller sona ererse ne olur? İşte vesayeti gerektiren hallerin sona ermesi ile ilgili esaslar..

Türkiye'de ilk kez brüt beton görünümlü Betonart geliştirildi!

Kale Boya ve Sıva, Türkiye'de ilk kez brüt beton görünümlü Betonart'ı geliştirdi. İç ve dış cepheler için kapsamlı çözümler sunan dekoratif sıva Betonart, yapıları dinamik ve estetik bir görünüme kavuşturuyor...

Vesayeti gerektiren haller nelerdir?

Vesayet; Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmayan kimselere mahkeme kararı ile "vasi" tayin etme işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, Medeni Kanun gereğince vesayeti gerektiren haller nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Tesisler Caddesi'nde 39 dönümlük araziyi satışa çıkardı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kemerağzı turizm merkezinin en işlek caddesi olan Tesisler caddesinde Royal Holiday Palace ve Melas Lara Otelin bulunduğu sokakta yer alan 39 dönümlük boş araziyi satışa çıkardı

kayyımlığı gerektiren haller nelerdir Haberi

kayyımlığı gerektiren haller nelerdir

Kayyımlığı gerektiren haller!

Bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye kayyım deniyor. Temsil kayyımı, kendisine kayyım atanacak kimsenin yerleşim yeri vesayet makamı tarafından atanıyor.


Yönetim kayyımı, malvarlığının büyük bölümünün yönetildiği veya temsil edilen kimsenin payına düşen malların bulunduğu yer vesayet makamı tarafından atanıyor.


Vasinin atanması usulüne ilişkin kurallar, kayyım ve yasal danışmanın atanmasında da uygulanıyor.


Kayyım veya yasal danışman atanmasına ilişkin karar, ancak vesayet makamının gerekli görmesi hâlinde ilân olunuyor. Peki, kayyımlığı gerektiren haller nelerdir?


Kayyımlığı gerektiren haller:

Vesayet makamı, aşağıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar:

1. Ergin bir kişi, hastalığı, başka bir yerde bulunması veya benzeri bir sebeple ivedi bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci atayabilecek durumda değilse,

2. Bir işte...