05 / 05 / 2024

kayyum atanması için dilekçe

kayyum atanması için dilekçe

Türk Medeni Kanunu gereğince, meydana gelen bazı durumlar karşısında tayin ataması dilekçe ile başvurularak istenebiliyor. İşte kayyım tayini dilekçe örneği...

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisinde yedek atama yapacak! İşte yedek atama için şartlar

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin duyuru yayınlandı. Bu önemli ilanın ardından, yedek adayların atanmasına dair bir duyuru da gerçekleştirildi. İlgili başvuru için gereken belgelerin detayları ise duyuruda belirtildi.

FETÖ yurtlarının yapımı için firmalardan para talebi!

FETÖ'den işlem yapılan ve kayyum atanan Aydınlı Giyim'in mali yazışmalarına ulaşıldı. Yazışmalarda şirketin FETÖ yurtlarının yapımı ve himmet dağıtımı için para talep edildiği belirlendi.

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Ahmet Erkurtoğlu'ndan Kadıköy için dönüşüm uyarısı!

Kadıköy’deki kentsel dönüşüm projelerinin yüzde 40’nı yapan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bakanlığı dönüşüm projelerinde sorun çıkaranlara karşı uyardı. Erkurtoğlu, dönüşümü isteyenlerin haklarını korumak için projelere kayyum atanmasını istedi.

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Sefa Sirmen iki şirketi için iflas erteleme istedi!

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı M. Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu iki şirketi için iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketlere tedbir kararı verdi faaliyetlerin denetimi için kayyum atadı.

Caprice Gold Gayrimenkul için kayyum talebi!

Fadıl Akgündüz ile ablası Avniye, eniştesi İbrahim ve bir dönem yeğeni Mehmet Salim Obut’un yönettiği Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat Tic. Ltd. şirketine kayyum atanması için başvuru yapıldı.

Kayyum ne iş yapar?

Vesayet Makamı tarafından Medeni Kanun gereğince, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için kayyum atanabiliyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır. Ataması yapılan kayyum ne iş yapar?

23 Türk inşaat firması Katar için hazır

Katar ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedariki konusunda görüşmelerde bulunan Türkiye mutabık kalınması durumunda ilk etapta 4 milyar metreküp civarında LNG bağlantısı için bir iyi niyet protokolü imzalamayı düşünüyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos!

Vade farksız ödeme alternatifiyle “Altın günü modeli” ev sahibi yapan Evminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos...

Latife Tekin, Myndos için Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Ünlü romancı Latife Tekin, Gümüşlük Akademisi'ne yönelik saldırıların önlenmesi ve Myndos'un kurtarılması için Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

kayyum atanması için dilekçe Haberi

kayyum atanması için dilekçe

Kayyım tayini dilekçe örneği!

Kayyım atanması dilekçe örneğinden önce, "Kayyım kimdir?" sorusunun yanıtını verelim. Kayyum olarak da ifade edilen kayyım, Kanunda belirtilen bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye deniyor.


Kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor. Buna göre kayyım, genellikle veli ile küçük, vasi ile kısıtlı arasında menfaat çatışması bulunduğu durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin yöneticileri hakkında sorunlar yaşandığında; mal varlığı yönetiminin yapılabilmesi için atanıyor.


Kayyım ataması için Sulh Mahkemelerine dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Söz konusu kayyım tayini dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


Kayyım tayini dilekçe örneği..



…………… SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 



DAVACI VEKİLİ : 



DAVALI : Hasımsız


DAVA KONUSU : Medeni Kanun m. 427 hükümleri gereğince Kayyım atanmasına karar verilmesi talebinden ibarettir.


OLAYLAR :

1. Müvekkilim …………………….'in kardeşi...