04 / 05 / 2024

kazakistan bitcoin üretimi

kazakistan bitcoin üretimi

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Bitcoin'e yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Çok sayıda hacker firmaların bulut sisteminde yer alan serverlarda Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. 

Kazakistan, kripto para üretiminde dünyada ikinci sırada!

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık imza!

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Anlaşmalar Kazakistan’da inşaat malzemeleri, makine üretimi, kimya işletmeciliği, metalürji ve enerjinin üretimini öngörülüyor.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi geriledi!

Bu yılın eylül ayında, ağustos ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Euro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi. 18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylül ayında yüzde 1,8 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,9 azalış kaydetti.

McDonald’s Kazakistan'da ilk restoranını 2015'te açacak!

Fast-food restoran şirketi McDonald’s Kazakistan'da ilk restoranını 2015'in ikinci yarısında açacak.Kazakistan McDonald’s'ın dünya genelindeki 120'inci noktası ve Avrupa operasyonları üzerinden yönetilecek 39'uncu pazarı olacak.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi firmalarının denetlenmesi doğru karar!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce'nin "inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği" yönünde yaptığı açıklamaya ilişkin;değerlendirmede bulundu.

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi yapan tesisler denetlenmeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin “inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Zorlu Nemrut jeotermal elektrik üretimi ruhsat iptalini geri aldı!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Zorlu Nemrut Jeotermal elektrik üretimi ruhsat iptalini geri aldı.

McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'te açacak!

Fast-food restoran şirketi McDonald's Kazakistan'da ilk restoranını 2015'in ikinci yarısında açacak. Kazakistan McDonald's'ın dünya genelindeki 120'inci noktası ve Avrupa operasyonları üzerinden yönetilecek 39'uncu pazarı olacak.

Sanayi üretimi yüzde 2,2 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış yılık artışın ortalama yüzde 2,1 olması bekleniyordu.

kazakistan bitcoin üretimi Haberi

kazakistan bitcoin üretimi

Cambridge Üniversitesi uzmanlarının açıkladığı rapora atıf yapılan yerel basındaki haberlere göre, son zamanlarda ülkede Bitcoin üretim sektörü hızlı bir şekilde büyüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kazakistan, ekim ayı itibarıyla Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 payla dünyada ikinci sıraya geldi. Kripto para üretimi sıralamasında ise yüzde 35,4 payla ABD birinci, Rusya yüzde 11,2 payla üçüncü sırada yer aldı.


ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!

Bitcoin rekora...