05 / 05 / 2024

Kazakistan kripto parala piyasası

Kazakistan kripto parala piyasası

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Kripto yatırımcıları dikkat! ABD’den bankalara, kripto parala piyasalarını sallayacak şok uyarı geldi!

Son zamanlarda büyük kan kayıpları yaşayan ve skandal haberlerinin sıklıkla duyulduğu kripto varlık piyasalarını etkileyecek bir haber daha geldi.

Kazakistan, kripto para madencileri için vergiyi yükseltiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretiminde dünyada 2. sırada yer alan Kazakistan, gündemden düşmeyen kripto para madenciliğine yönelik vergiyi yükselteceklerini açıkladı.

Kazakistan'da yaşanan olaylar kripto paraları nasıl etkiledi?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Kripto para piyasaları yüzde 5'e yakın değer kaybetti!

Kazakistan'daki iç karışıklıklar küresel piyasalardaki gelişmeler, kripto para regülasyonları nedeniyle kripto para piyasasında devam kaybı devam ediyor.

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.

Kazakistan, kripto para üretiminde dünyada ikinci sırada!

Kazakistan Ekim ayında Bitcoin madenciliğinde yüzde 18,1 pay ile dünyada ikinci sıraya yerleşti.

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralarla ilgili gelişmeleri sıkı takibe aldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kripto paralarla ilgili dünyadaki kaygıları paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeleri, ülkemizdeki durumu takip ediyoruz" denildi.

Türkiye'de kripto para şikayetleri arttı!

2021 yılında rekor üstüne rekor kıran kripto paralar, tüketicilerin şikayetlerinde de zirvede. Türkiye’de kripto para şikayetlerinde yıllık bazda yüzde 8 bin 619’lara varan artış görüldü.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satışı kanunla yasaklanacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kazakistan'da tarım arazilerinin yabancılar tarafından satın alınması ve kiralanmasının, kanun çerçevesinde yasaklanması için talimat verdi.

Analistlerden kripto paralar için yatırımcılara 'temkinli olun' uyarısı!

Son dönemde bazı büyük şirketlerin ve yetkililerinin destekleyici açıklamaları ile öne çıkan kripto para birimlerinin fiyatlarındaki aşırı değişkenlik dikkati çekiyor...

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Kazakistan kripto parala piyasası Haberi

Kazakistan kripto parala piyasası

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Kilislioğlu bugün kaleme aldığı yazısında Kazakistan'daki yaşanan olaylar sonrasında kripto para madenciliğinin nasıl etkilendiğini yazdı.

Deniz Kilislioğlu köşe yazısında şu ifadeleri kaleme aldı; 

"Yaklaşık iki haftadır Kazakistan’daki siyasi gelişmeleri izliyoruz. Malum kripto para piyasası uzun süredir sallanıyor. Bitcoin ve alt coinlerde hem düşüşler var hem de büyük bir belirsizlik hakim. Elbette bu düşüşün başlıca sebebi ABD Merkez Bankası FED’in kararları ama Kazakistan’da yaşanan olaylar da kısa süreli kripto piyasasını etkiledi.

İkisi arasında nasıl bir bağlantı var diye düşünebilirsiniz. Şöyle özetleyelim: Kazakistan kripto para madenciliğinde dünyada ikinci sırada. Bugün kripto paraların yaklaşık yüzde 20’si Kazakistan’da çıkarılıyor. Kripto para madenciliği yapmak için elektrik, bilgiyasar, internet ve güçlü ekran kartlarına ihtiyaç var. Kazakistan’daki protestolar sürerken ülkede elektrik ve internet...