28 / 04 / 2024

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.



Çin'in getirdiği yasağın ardından Bitcoin madencilerinin yöneldikleri ülkelerden biri olarak öne çıkan ve dünyanın ikinci büyük Bitcoin madenciliği merkezi olan Kazakistan'da enerji fiyatlarını protesto gösterilerinin silahlı çatışmalara dönüşmesi Bitcoin madencilerini vurdu.

DEVRE DIŞI KALMASINA YOL AÇTI

Ülkedeki çatışma, kaos ortamının internet erişiminin kesilmesine neden oldu. Bitcoin madencilerinin üretimlerinin durmasına neden oldu. Dijital para şirketi Foundry'den Kevin Zhang'ın verdiği bilgeye göre, Kazakistan'daki Bitcoin madencilerinin internet erişimlerinin kesilmesi dünya Bitcoin madenciliği ağının yüzde 15'inin devre dışı kalmasına neden oldu.

Kazakistan daki olaylar kripto para fiyatlarını etkiledi!

Kazakistan'da internet erişimi yeniden sağlansa da ülkedeki kaos ortamı ve enerji sıkıntılarının Bitcoin madencilerinin güçlü bir kapasite ile üretime dönmelerini engelleyeceği tahmin ediliyor.

BİTCOİN FİYATI GERİLEDİ

Kazakistan'daki bu kaosun ve Fed'in Mart ayında faiz artırımı sinyali vermesinin etkisi ile Bitcoin fiyatı yüzde 2,67 düşüşle 41 bin 638,16 dolar seviyesine kadar düştü. 

Bitcoin neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön