24 / 07 / 2024

kazım mirşan kimdir

kazım mirşan kimdir

İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan hayatını kaybetti. Kazım Mirşan'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Bodrum Türkbükü Camii'nden kaldırılacak.

Tebernüş Kireçci: Kazım Taşkent ne kadar haklıymış...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından 1970'li yıllarda Şeker Fabrikaları'nın ve Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in politikacılarla ilgili yorumlarını kaleme alarak ''Ne kadar haklıymış'' dedi. İşte o paylaşım...

Müfit Ataseven kimdir? Müfit Ataseven ne iş yapmaktadır?

Müfit Ataseven kimdir? Müfit Ataseven'in eğitim durumu nedir? Müfit Ataseven kariyeri nedir? Müfit Ataseven'in kim olduğu ve Müfit Ataseven'in hangi alanlarda görevler aldığı ve tüm detaylar...

Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor?

Trabzon Spor'un başkanlık görevini yapan Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Fatih Erdoğan kimdir? Fatih Erdoğan ne iş yapıyor?

Fatih Erdoğan kimdir? Fatih Erdoğan hangi mesleği yapıyor? Fatih Erdoğan nereden mezundur? İşte detaylar!

Murat Doğan kimdir?

Türk iş insanı ve İŞ GYO (İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Doğan kimdir? İşte ayrıntılar...

Mehmet Erdoğan Kimdir? Mehmet Erdoğan ne iş yapıyor?

Mehmet Erdoğan kimdir Mehmet Erdoğan’ın mesleği nedir? Mehmet Erdoğan eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mahmut Erdoğan Kimdir? Mahmut Erdoğan kaç yaşındadır?

Mahmut Erdoğan kimdir? Mahmut Erdoğan’ın mesleği nedir? Mahmut Erdoğan hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Yıldırım Demirören Kimdir?

Yıldırım Demirören kimdir? Yıldırım Demirören’in mesleği nedir? Yıldırım Demirören hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Cemil Müjdat Altay Kimdir?

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Müjdat Altay kimdir? Cemil Müjdat Altay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? 

Davut Doğan Kimdir?

Davut Doğan kimdir? Davut Doğan’ın mesleği nedir? Davut Doğan hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Nazım Torbaoğlu kimdir?

A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca A.V.O.D. A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu kimdir? Nazım Torbaoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Nazım Torbaoğlu`nun biyografik bilgisi.

Mir Çan İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mir Çan İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevgi Çan tarafından kuruldu.

Geza Yapı İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Geza Yapı İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Ali Emre Kaya ve Kazım Doğan ortaklığında kuruldu.

kazım mirşan kimdir Haberi

kazım mirşan kimdir
İnşaat Yüksek Mühendisi Kazım Mirşan vefat etti. Kazım Mirşan'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Bodrum Türkbükü Camii'nden kaldırılacak. Ailesi taziye ilanı yayınlattı.

Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Ön Türk tarih araştırmacısı, Türk kültür, dil ve tarihine büyük hizmetlerde bulunan ünlü Türkolog Kazım Mirşan, Bodrum’da vefat etti. Mirşan’ın cenazesi, bugün Bodrum’dan kaldırılacak. Yazının MÖ 16.000 yılında Türkler tarafından icat edildiği tezini savunan Kazım Mirşan, Türk Tarihi’nin de aynı yıllara dayandığını savunuyordu.

KAZIM MİRŞAN KİMDİR?


Doğu Türkistan'ın İli Nehri üzerindeki Gulca kentinde, 4 Temmuz 1919’da dünyaya geldi. 1932’de öğrenimine İstanbul’da devam etti. Boğaziçi Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1940’ta Yüksek Mühendis Mektebine girdi. 1942’de üçüncü sınıftayken Almanya'ya giderek Berlin’de “Technische Schule”‘de okudu. 1946 yılında Türkiye’ye döndüğünde tekrar başlatılan Irkçılık-Turancılık Davasına tanık olarak çağırıldı. İstanbul...