05 / 05 / 2024

KDV indirimleri 2019

KDV indirimleri 2019

Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 2018 yılı Kasım ayından 31 Aralık 2018'e kadar yüzde 18'den yüzde 8‘e düşürülmüş daha sonra yoğun talep nedeniyle bu süre, 2019'un Haziran ayının sonuna kadar uzatılmıştı.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV indirimi müjdesi! İşte yeni KDV indirimleri!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı son buldu. Toplantının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimi müjdesi verdi. İşte yeni KDV indirimlerinin tüm detayları...

KDV indirimine ek indirim haberi geldi! Temel gıda ürünlerinde büyük fırsat!

Türkiye'nin her bir noktasında toplam 10,001 mağaza sayısı ile hizmet veren ünlü market A101 milyonların cebini rahatlatacak indirimleri açıkladı. Gıda ürünlerindeki yüksek artışın önüne geçebilmek için KDV indirimi yapılırken şimdi gelen son dakika haberine göre yeni indirimler geliyor...

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Tüketiciye KDV indirimleri uyarısı!

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin pek çok hizmet kolunda getirilen katma değer vergisi (KDV) indirimlerinin takipçisi olması gerektiğini bildirdi.

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

Sinpaş GYO 2019'da ne kadar kiralama ve satış yaptı?

Sinpaş GYO 2019'da KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzaladı ve 136,6 milyon TL tutarında KDV hariç satış işlemi yaptı...

2019'da kaç ipotekli konut satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre, 2019 yılında Türkiye genelinde 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki 2019'da kaç ipotekli konut satıldı? Faiz indirimleri işe yaradı mı?

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Altında 2019 fiyatlamasını ticaret savaşları ve faiz indirimleri belirledi!

Küresel ekonomik belirsizliklerin merkez bankalarının para politikası duruşunu önemli ölçüde etkilediği 2019'da altın, yatırımcıların en gözde varlıklarından biri oldu.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

KDV indirimleri 2019 Haberi

KDV indirimleri 2019

Ekonomiye hareketlilik getirmesi için mobilyada Katma Değer Vergisi (KDV) oranı 2018 yılı Kasım ayından 31 Aralık 2018'e kadar yüzde 18'den yüzde 8‘e düşürülmüş daha sonra yoğun talep nedeniyle bu süre, 2019'un Haziran ayının sonuna kadar uzatılmıştı. Bu indirime rağmen dövizdeki belirsizlik ve ekonomik durağanlık nedeniyle piyasayada beklenen hareketlilik olmadı. Şimdi mobilyacı bu kez KDV'de uzun, hatta kalıcı bir indirim bekliyor.

Posta Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberine göre, Kelebek markasıyla birlikte toplam 350 mağazasıyla faliyet gösteren Doğtaş Mobilya'nın Başkanı Davut Doğan, sektörün durumunu ve beklentileri açıkladı. Aynı zamanda Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili de olan Doğan "Ekonomideki durağanlık sebebiyle konut satışlarında yüzde 30’luk daralma var. Bu aynı oranda bizim sektörümüzü de etkiledi. Çünkü alım gücü düşünce vatandaş alımlarmı erteledi" dedi.

Düğün sezonunun açıldığını...