28 / 07 / 2024

KDV özel matrah uygulaması ikinci el gayrimenkul özel matrah

KDV özel matrah uygulaması ikinci el gayrimenkul özel matrah

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

İnaş Yapı Venara Güneşli'de kişiye özel ödeme planları!

Yüzde 1 KDV avantajı ile satışa çıkarılan Venara Güneşli projesinde kişiye özel ödeme planları sunuluyor. Venara Güneşli projesinde toplam 211 adet konut bulunuyor.

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı!

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı. Ofis ve dükkanlarda yüzde 20 KDV avantajı ile sıfır faiz, 36 ay vadeli ödeme imkanı sunuluyor. 

Özel okullarda KDV tuzağı! 

Özel okulların velilerden talep ettiği KDV'ye ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Uzman isimler velileri bu konuda uyararak "Talep yasal değil ödeme yapmayın" dedi.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

İl Özel İdare imarlı iki arsa satacak! KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Karaman İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Karaman Merkez'de yer alan imarlı iki arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

İl Özel İdare KDV'den muaf konut ve ticari alan imarlı arsa satacak!

Düzce İl Özel İdaresi İl Encümeni, Düzce Kültür Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

İl Özel İdaresi KDV'den muaf arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa arayanlar dikkat!

Düzce İl Özel İdaresi İl Encümeni, Düzce Kültür Mahallesi'nde yer alan 3 bin 362 metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Otomotivde ÖTV düzenlemesi: Matrah limitleri değiştirildi!

Otomotivde ÖTV düzenlemesi yapıldı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarına ara kademeler eklenmesiyle matrah limitleri değişti. İşte o düzenleme...

Özel okul ücretlerindeki KDV veliye geri ödenebilir!

Gelir İdaresi Başkanlığı 1 Eylül itibariyle yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen özel okul ücretlerindeki KDV'nin fatura kesilmiş olsa bile veliye geri ödeneceğine dair açıklama yaptı.

Velilere KDV indirimi uyarısı!

Eğitim ve öğretim hizmetlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından, özel okullarca okul ücretinin yeni KDV oranı üzerinden yeniden hesaplanması, aradaki farkın velilere iadesinin sağlanması gerektiği bildirildi.

KDV özel matrah uygulaması ikinci el gayrimenkul özel matrah Haberi

KDV özel matrah uygulaması ikinci el gayrimenkul özel matrah

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ikinci el gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulamasını kaleme aldı. 

Son zamanlarda Maliye'nin gözünün gayrimenkul ve ikinci el motorlu araç ticareti sektörlerinde olduğuna dikkat çeken Abdullah Tolu, vergi ile ilgili bir çalışma gündeme geldiğinde ilk akla gelen sektörün gayrimenkul olduğunu da belirtti. 

Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerin hiç bitmediğine, hemen her gün yeni bir düzenleme, yeni bir uygulama getirildiğine vurgu yapan Tolu, "Bu düzenlemelerden birisi de, ikinci el gayrimenkul satışlarındaki “KDV özel matrah uygulaması” ile ilgili." şeklinde konuştu. 

İşte ikinci el gayrimenkul satışlarındaki “KDV özel matrah uygulaması” ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

KDV özel matrah uygulaması nedir? 

Gayrimenkul satışlarında KDV’nin matrahını toplam satış bedelinin oluşturduğunu aktaran Abdullah Tolu, "KDV, bu bedel üzerinden hesaplanıyor ve tahsil...