05 / 05 / 2024

Keban HES projesi

Keban HES projesi

Keban HES 40 yıldır tıkır tıkır çalışıyor. Elazığ’ın Keban ilçesinde Fırat Nehri üzerine kurulu Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Türkiye’nin önemli enerji tesisleri arasında yer alıyor.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Elazığ Keban'da acele kamulaştırma kararı!

Keban Şalt-2 TM İrtibat Hatları Projesi için bazı gayrimenkuller hakkında acele kamulaştırma kararı alındı...

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde binalar yükselmeye başladı!

Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri çalışmaları kapsamında binalar yükselmeye başladı. Yusufeli taşınma süreci 2023'te tamamlanacak..

Yusufeli Barajı'nda yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Artvin'in Yusufeli İlçesi’nde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı. Projenin inşaatında profesyonel dağcılar çalışıyor.

Yusufeli Barajı'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

Yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde çalışmalar tam gaz!

Yusufeli Barajı ve HES Projesi tamamlandığında Türkiye'nin milli bütçesine yaklaşık 450 milyon TL katkı sağlaması planlanıyor. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Keban HES projesi Haberi

Keban HES projesi

Yapımına 1966 yılında başlanan ve 9 Eylül 1974’te elektrik üretimine geçilen Keban Barajı ve HES’de, enerji üretimi 40 yıldır devam ediyor. 1974 yılından bu yana 236 milyar kilovat saat enerji üretilen Keban HES, ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.


140 yıl daha hizmet


Keban HES İşletme Müdürü Tahsin Yazıcı, üretilen elektriğin  Türkiye’nin her yerine ulaştığını belirterek, 40 yıldır Türkiye’ye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.  Keban HES olarak Türkiye’ye daha uzun yıllar hizmet vermek istediklerini dile getiren Yazıcı, “40 yılımızı büyük bir rehabilitasyon   geçirmeden tamamladık. İnşallah, yapılacak rehabilitasyondan sonra 140 yıl daha ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


24 milyar dolarlık üretim


Yazıcı, 8 türbinin bulunduğu ve toplam kurulu gücü 1360-1400 megavat civarında olan Keban HES’in, en fazla elektrik üretimini 1982 yılında 8.2 milyar...