02 / 05 / 2024

Keçe Mandıra Çeşmesi

Keçe Mandıra Çeşmesi

18. yüzyıla ait kitabesi kayıp Keçe Mandıra Çeşmesi Gaziosmanpaşa'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında bulundu. 3 aya kadar restorasyon başlayacak, dönüşüm çalışmalarına ara verilmeyecek.

A101’e hayvanseverlere özel ürünler geldi! Zaman ayarlı mama kabı 400 TL, evcil hayvan su çeşmesi 300 TL...

A101’in 6 Nisan’dan itibaren başlayan indirimli ürünlere ilişkin aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, hayvanseverlere özel ürünler de uygun fiyatlarıyla satışa sunuluyor. İşte A101’in 6 Nisan tarihinden başlayan indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

World Port İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

World Port İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Anas Kazzıha ve Mahmut Keşe ortaklığında kuruldu.

O ilde 26 bin TL'den başlayan fiyatlarla 137 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Balıkesir ili Altıeylül Belediyesi, Çukurhüseyin, Tayyipler, Balıklı, Berekektli, Çamköy, Dallımandıra, Dereköy, Gökköy, Halalca, Hasan Basri Çantay, Konakpınar, Kutludüğün, Kuyualan, Kürse, Macarlar, Nergiz ve Selimiye mahallelerindeki 137 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Steps Gayrimenkul Danışmanlık Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Steps Gayrimenkul Danışmanlık Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'de Mahmut Keşe ve Abdul Rahman Al Kılanı ortaklığında kuruldu!

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Fatih'te çeşmenin yerine apartman yapılmış!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, kitabesine babası Ahmet Zeki Çamlı'nın adını eklediği tarihi I. Mahmud Çeşmesi'ne ilişkin yeni belgeler paylaştı. 

Mak Şe Ra İnşaat Sanayi Ve Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Mak Şe Ra İnşaat Sanayi Ve Ticaret Pazarlama Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Vural Kaçmaz, Ramazan Atmaca ve Şehmus Sincar tarafından kuruldu.

450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi'nde restorasyon faciası!

İstanbul Karaköy’de restorasyon çalışmalarına başlanan 450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi’ndeki ikinci restorasyonunda da ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

'Sevda Çeşmesi' yıkıldı! Edirne ikiye bölündü!

Edirne'de 2009'da bölgenin en işlek caddesine konulan 'Sevda Çeşmesi' heykelinin belediye ekipleri tarafından yıkımının gerçekleşmesi vatandaşlar arasında tartışmalara neden oldu.

Keçiören Belediyesi e-imar sistemini açtı!

Keçiören Belediyesi tarafından, belediyeye gitmeden imar durum, yapı kullanım, yol kotu tutanağı belgeleri ve yapı ruhsatına ilişkin işlemlerin yapılabileceği e-imar sitesini açtı...

Koronavirüsün iş yeri kira sözleşmelerine etkisi!

Av. Begüm Gürel ve Stj. Av. Mücahit Tayfun Mandıra, koronavirüsün iş yeri kira sözleşmelerine etkisini kaleme aldılar…

Ra-Ge Oto Aksesur Beyaz Eşya İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ra-Ge Oto Aksesur Beyaz Eşya İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Çetin tarafından kuruldu.

Keçe Mandıra Çeşmesi Haberi

Keçe Mandıra Çeşmesi

Türkiye'nin kalbi olan bu kent her bir sokağında muazzam bir tarihin izlerini taşıyor. İşte o izlerden biri daha önceki günlerde Gaziosmanpaşa'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında ortaya çıktı. 


İstanbul Caddesi'ndeki çalışmalar sırasında tarihi çeşme ile karşılaşan Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri çeşmenin tespitinin ardından Anıtlar Kurulu'na başvurarak restorasyon talebinde bulundu. Anıtlar Kurulu'nun restorasyon kararını vermesinin ardından çeşme korumaya alınarak restorasyon için bekletilmeye başladı. İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten GOPAŞ şirketinin restorasyonunu üstlendiği çeşmenin, araştırmalar üzerine 18.Yüzyıl sonu 19. yüzyıl başında yaptırılan yani neredeyse 200 yıllık bir tarihi olan Keçe Mandıra Çeşmesi olduğu anlaşıldı. 


KİTABESİ KAYIP ÇEŞME 

Restorasyon çalışmaları 3-4 ay içinde başlayacak olan tarihi çeşme hakkında Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Karahasanoğlu'nun araştırmalarında şu bilgilere yer veriliyor: "Kitabesi kayıp olan Keçe Mandıra...