16 / 05 / 2024

Keçiören teleferik hattında tatbikat yapıldı

Keçiören teleferik hattında tatbikat yapıldı

Keçiören Belediyesi, ‘Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi’ adıyla verdiği eğitimlerini yüksekte çalışanların karşılaşabileceği risklere yönelik verilen teorik eğitim uygulama ile devam ettirdi.

Keçiören'in yüzde 80'i kentsel dönüşüme dahil edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edilen Keçiören kentsek dönüşüm kapsamında ilçe genelinde 8 mahalle dönüşecek. 

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Keçiören Belediyesi engelliler için örnek okul inşa ediyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi, engellilere yönelik eğitim faaliyeti sunacak olan okulun inşaatında sona geldi...

Keçiören Cumhuriyet Kulesi'nden aylık 2 milyon TL kira geliri hedefleniyor!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi'nin şantiye mobilizasyon çalışmalarını tamamlanarak 2021 yılında açılacağını söyledi ve "Kule tamamlandığında, aylık 2 milyon TL kira geliri hedefliyoruz" dedi...

Keçiören Cumhuriyet Kulesi 2021'de açılacak! 

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için geçtiğimiz cuma günü ihale yapıldı. Kuleye ilişkin açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Kulemizin açılışını 2021 yılında yapacağız" dedi...

Birikimevim Ankara Keçiören'de şube açtı!

Birikimevim, faizsiz finansman yönetimi ile kişileri en uygun maliyetlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin her noktasında olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Birikimevim, yeni şubesini Ankara Keçiören'de açtı...

Keçiören emlak satışında zirvede!

Keçiören'in artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarına da ciddi bir şekilde yansıdı. 2019 Haziran'da Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ilçe Keçiören oldu...

Ankara Keçiören'de Nisan'da bin 194 konut satıldı!

TÜİK Keçiören'i Nisan ayında Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe alarak açıkladı. Keçiören'de Nisan ayında toplam bin 194 konut satıldı.

Keçiören emlak satışında zirvede!

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören'de nisan ayında Ankara’da en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe oldu.

Keçiören Hacıkadın'da hak sahipleri tapularına kavuştu!

Keçiören Hacıkadın Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında imar planı ve parselasyon çalışmalarını tamamladı...

Keçiören konut satışında zirveyi bırakmıyor!

Yaşam alanları, kent estetiği ve yeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Ankara'nın ilçesi Keçiören, yerleşim ve yatırım yeri olarak tercih edilmeye devam ederek yaz dönemini de zirvede kapattı, ilçede yaz aylarında 5 bin 559 konut satıldı.

Keçiören teleferik hattında tatbikat yapıldı Haberi

Keçiören teleferik hattında tatbikat yapıldı

İş güvenliğini tüm kurallarıyla uygulamak, iş kazalarının önüne geçerek güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak amacıyla yapılan eğitimler kapsamında Keçiören Belediyesi AKUT Ekibi, Pankart Ekibi, Teleferik Teknik Servisi ve İş Güvenliği Uzmanlarına Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Oktay Salur tarafından eğitim verildi.


3 YOLCU KURTARILDI

En fazla iş kazalarının yüksekte çalışanlarda yaşandığı dikkate alınarak yapılan eğitimde “Yüksekte nasıl hareket edilmeli, Ne gibi önlemler alınmalı, Kişisel koruyucu donanımlar nasıl kullanılmalı?” gibi konularda önce teorik eğitim verildi ardından da sahada uygulama yapılarak verilen eğitim pekiştirildi.

Diğer yandan teleferikte yolcu kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, Subayevleri Mahallesi’ndeki Atatürk Bahçesi ile Tepebaşı’ndaki Güçsüzler Yurdu arasında hem ulaşım hem de turistik gezi hizmeti veren teleferikte kalan 3 yolcu nefes kesen bir operasyonla...