03 / 05 / 2024

Keçiörende istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü

Keçiörende istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü

Keçiören’de, yoğun yağışın ardından yıkılan istinat duvarı, yanında bulunan binanın balkonlarını çökertti, bir evin salonu çamurla doldu. Apartman sakinleri, binanın yıkılma tehlikesine karşın evlerini boşalttı.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Şişli'de inşaatın istinat duvarı çöktü!

Şişli Bozkurt Mahallesi Kınalı Keklik Sokak'ta bulunan inşaatın istinat duvarı çöktü...

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

Muğla'da kaçak istinat duvarı iş makinesiyle yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Gökçeovacık Mahallesi’nde kaçak olduğu belirlenen istinat duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

İzmit Belediyesi o bina için istinat duvarı örüyor!

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri temeli kayan Karadeniz Apartmanı’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla istinat duvarı örüyor.

Başakşehir’de istinat duvarı çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

İstanbul Başakşehir'de yer alan sitenin istinat duvarı çöktü. Göçük altındaki 1 kişi yaralı olarak kurtarılırken, bir kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.  

Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti için tutuklama kararı!

İstanbul Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti Serdar İ. için tutuklama kararı verildi.

Bursa'da bina yerine istinat duvarı ruhsatıyla dolandırıcılık iddiası!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yaptıklarını  ancak araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur edildiklerini söylediler. 

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

Keçiören'de tahliye endişesi!

Ankara Keçiören'in Selçuklu Caddesi’nde bulunan 315 numaralı apartmanın sakinlerinin ‘istinat duvarının yıkılma tehlikesiyle’ tahliye edileceği gündeme geldi.

Hatay'da inşaatın istinat duvarı çöktü! 1 ölü, 2 yaralı!

Hatay'ın Defne ilçesindeki kolej inşaatı sırasında istinat duvarı çöktü. Olay sonucunda 1 işçi hayatını kaybederken, 2 işçide yaralandı.

Keçiörende istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü Haberi

Keçiörende istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü

Keçiören’de, yoğun yağışın ardından yıkılan istinat duvarı, yanında bulunan binanın balkonlarını çökertti, bir evin salonu çamurla doldu. Olay sonrası tedirgin olan apartman sakinleri, binanın yıkılma tehlikesine karşın evlerini boşalttı.


Keçiören Güçlükaya Mahallesi İçözderesi Sokak'ta meydana gelen olayda,  sağanak yağıştan etkilenen istinat duvarı çöktü. Göçük sonrası kaymaya başlayan toprak da aparmanın 3 dairesine ait balkonları çökertti. Bir evin salonu toprakla doldu. Apatman sakinleri, olay sonrası dairelerini boşalttı. Evinin salonu toprakla dolan Volkan isimli bina sakini şunları söyledi:


"Duvar yağmurdan dolayı çökmüş. Oradan akan toprak, çamur şeklinde eve dolmuş. Sızan su, çamurlu bir şekilde aşağıdaki bodruma indi. En büyük zarar evimin içinde. Mağduriyetimizin kısa süre içinde giderilmesini bekliyoruz. Evimizin içine müdahale edebilmemiz için yetkililerin istinat duvarındaki sorunu çözmesi gerekiyor.


EVE GİREMİYORUZ


Diğer apartman sakinleri de...