01 / 05 / 2024

kefalet sözleşmesinde kefil

kefalet sözleşmesinde kefil

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç ile gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de yapılabiliyor. Peki, kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğunun kapsamı nedir? İşte kefilin sorumlulukları..

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Kira sözleşmesinde hangi detaylara dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önem arz ediyor. Ev kiralamalarından önce mutlaka kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Kira sözleşmeleri, gelecekte bir sorunla karşılaşıldığında geçerli olan tek belge niteliğinde. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edilecek konular neler?

Ev sahibi ve kiracılar için hayati önem taşıyan kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Peki kira sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Kira sözleşmesinde bunlara dikkat!

Mülk sahibi-kiracı ilişkisinde birçok sorun çıkabiliyor. Kiranın geç yatırılması, kiraya yapılan zam ve erken tahliye gibi anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki kira sözleşmeleri sözlü yapılabilir mi? Kiralar nasıl ödenmeli? İşte detaylar... 

8 soruda gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde eksik iş ve ayıplı itfa kavramları ile alıcının ayıplı ifa kapsamında talepleri ve Yargıtay kararlarını'' kaleme aldı. İşte o yazı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir eve kiracı olarak taşındım, kardeşim de bana kefil oldu. Sözleşmemiz bir yıllıktı, geçen aylardan birinde kirayı ödemede geciktim, ev sahibi bizi icraya verdi. Kardeşim kefil olarak bu borçtan sorumlu mu?' sorusunu yanıtladı.

TSKB GYO esas sözleşmesinin sermaye maddesi değişiyor!

TSKB GYO bedelli sermaye artırımı kapsamında şirket ödenmiş sermayesinin 300 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşmesinde değişiklik yapıldı ve bu değişiklik SPK'ya sunuldu...

kefalet sözleşmesinde kefil Haberi

kefalet sözleşmesinde kefil

Kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğu!

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabilir. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabilir.


Yanılma veya ehliyetsizlik sebebiyle borçlunun sorumlu olmadığı bir borç için kişisel güvence veren kişi, yükümlülük altına girdiği sırada, sözleşmeyi sakatlayan eksikliği biliyorsa, kefaletle ilgili kanun hükümlerine göre sorumlu olur. 


Aynı kural, borçlu yönünden zamanaşımına uğramış bir borca kefil olan kişi hakkında da uygulanır.


Kanundan aksi anlaşılmadıkça kefil, bu bölümde kendisine tanınan haklardan önceden feragat edemez. Peki, kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğu nedir?


Kefaletin sözleşmesinde kefilin sorumluluğunun kapsamı:

Kefil, her durumda kefalet sözleşmesinde belirtilen azamî miktara kadar sorumlu oluyor.


Aksi sözleşmede kararlaştırılmamışsa kefil, belirtilen azamî miktarla sınırlı olmak üzere, aşağıdakilerden sorumludur:

1. Asıl...