04 / 05 / 2024

kefalette eş rızası kalktı mı

kefalette eş rızası kalktı mı

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kefalet sözleşmesinde eşin rızası aranır mı?

ŞOK market hafta sonuna çılgın indirimlerle giriyor! 10 Haziran'ı sakın kaçırmayın

Şok Market, 10 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak hafta sonu indirimlerini ilan etti. Yeni indirim kataloğunda, kamp ve piknik ürünlerinden bahçe ürünlerine kadar geniş bir ürün skalası sunulacak. 

A101 Aktüel Kataloğu 13 Nisan 2023! Bu hafta bahçe ürünleri, kamp çadırları, Airfryer'lar ve elektronik ürünler satışta!

A101 market zinciri, ekonomik faktörler nedeniyle tercih edilen en popüler market zincirlerinden biridir ve 13 Nisan'da geçerli olacak indirimli ürünlerin yer aldığı aktüel kataloğu yayımlandı.

BİM'den müjde! Katlanabilir Elektrikli Bisiklet geldi! Sakın bu sefer kaçırmayın! 31 Mart Cuma BİM kataloğu!

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden biri olan BİM, yeni aktüel ürün katalog listelerini yayınladı. Katalogda ise Katlanabilir Elektrikli Bisiklet ve bahçe ürünleri dikkat çekti.

Alvina Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alvina Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Ürün tarafından kuruldu.

Alvina Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alvina Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Ürün tarafından kuruldu.

Gözü açıklık yapanları yıkan gelişme! Satış iptal edilebiliyor, tedbir kararı alınabiliyor

Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satılması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına neden olmakta. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal olabiliyor. İşte tüm detaylar...

Paşabahçe ürünlerinde net yüzde 20 indirim! Paşabahçe 3 Ekim 2022 fiyat listesi..

Evlerimizde yıllardır kullanılan Paşabahçe ürünleri şimdi yüzde 20 indirimli. Bardaklardan sunumluklara, borcamlardan saklama kaplarına, Paşabahçe ürünlerinde indirim geçerli. İşte, 3 Ekim 2022 fiyat listesi…

İşsizlik maaşına başvuracaklar hemen bakın! İşsizlik maaşı kaç TL oldu? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? 

Kendi rızası dışında işinden ayrılmak durumunda kalan sigortalı vatandaşlar, işssizlik maaşının kaç lira olduğunu araştırıyor. Peki işsizlik maaşı kaç lira? 2022 işsizlik maaşı nasıl hesaplanır? İşte işsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylar...

Şok market yeni kataloğunu yayınladı! Çeyiz setlerinden dikiş makinesine yok yok…

ŞOK Market 23-26 Temmuz tarihleri arasında satışa sunacağı ürünlerin yer aldığı yeni kataloğunu yayınladı. Cumartesi günü raflarda yerini alacak ürünler yok yok… Singer mini el dikiş makinesinden, Paşabahçe cam takımlara, bahçe ürünlerinden Goldmaster çeyiz setine kadar çeşit çeşit aktüel ürün Şok m

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

BİM’den uygulamaya özel dev indirim! Yaz gelmeden bu ürünleri kaçırmayın…

BİM 14 Mayıs’tan itibaren Market Uygulamasında yer alan özel ürünleri yayınladı. Bu hafta BİM Market uygulamasında indirimli bahçe ürünleri yer alıyor. BİM’in indirimli ürünlerine uygulamayı indirip kaydolarak ulaşabilirsiniz.

A101 19 Mayıs kataloğu! İşte kaçırılmayacak ürünlerin fiyat listesi!

A101 19 Mayıs Perşembe günü satışa çıkacak olan ürünlerin yer aldığı kataloğu yayınladı. Birbirinden uygun fiyatlı ürünlerin yer aldığı katalogda spor ürünlerinden bahçe ürünlerine kadar birçok ürün mevcut. Peki A101 19 Mayıs kataloğunda hangi ürünler var?

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

kefalette eş rızası kalktı mı Haberi

kefalette eş rızası kalktı mı

Kefalet sözleşmesi eşin rızası!

Kefalet sözleşmeleri, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor.


Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor:  Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır.


Kefalet sözleşmesinde sonradan yapılan ve kefilin sorumlu olacağı miktarın artmasına veya adi kefaletin müteselsil kefalete dönüşmesine ya da kefil yararına olan güvencelerin önemli ölçüde...