04 / 05 / 2024

kefil sözleşmesi eş rızası

kefil sözleşmesi eş rızası

Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor. 6455 sayılı kanunun 77. maddesiyle 6098 sayılı kanunun 584. maddesinde yapılan değişiklik gereğince kefalette eşin rızası kalktı mı?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Rönesans İnşaat'ın Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Rönesans İnşaat’ın Hollanda'daki Schiphol Havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Rönesans, Hollanda’daki projeyi bitiremedi Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi' başlıklı yazısı...

Kira sözleşmesi imzalarken hangi konulara dikkat edilmeli?

Haber Ekspress köşe yazarı Mustafa Yolcu bugün kaleme aldığı yazısında kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gereken konuları yazdı.

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Akiş GYO 5 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO'nun 1 yılı anapara ödemesiz 5 yıl vadeli, vade sonunda yüzde 30 balon ödeme içerecek ve kalan tutar aylık eşit taksitli olacak şekilde  yenilenmesine ve ilgili şartları düzenleyecek tadil sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Çarşamba Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Özel Çarşamba Eğitim Kurumları Yayıncılık Matbaacılık Ticaret Limited Şirketi arasında Çarşamba Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesi feshedildi...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat!

Kira sözleşmesi örneği, her dönem kiracılar ve ev sahipleri tarafından araştırılıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli anlaşmazlıkların yaşanmaması için kira sözleşmesinin nasıl doldurulması gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesi yeni maliki etkiler mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusun sorduğu kira sözleşmesi en çok kaç yıllık yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

kefil sözleşmesi eş rızası Haberi

kefil sözleşmesi eş rızası

Kefalette eşin rızası kalktı mı?

Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor.Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabiliyor.


Bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır.


Kefalet sözleşmesinde sonradan yapılan ve kefilin sorumlu olacağı miktarın artmasına veya adi kefaletin müteselsil kefalete dönüşmesine ya da kefil yararına olan güvencelerin önemli ölçüde azalmasına sebep olmayan değişiklikler için eşin rızası gerekmez.


Ancak 6455 sayılı kanunun 77. maddesiyle 6098 sayılı kanunun 584. maddesinde değişiklik yapıldı. Peki, kefalette eşin rızası kalktı mı?


Kanunda yapılan değişikliklere göre, ticari işletmeler adına yapılacak kefalette eş rızası aranmıyor. Ancak kira sözleşmesi gibi sözleşmelerde eş rızası koşulu devam ediyor.


Yapılan değişiklik; 

Ticaret...