03 / 05 / 2024

Kefil ve rücu hakkı

Kefil ve rücu hakkı

Kefil, birilerinin bazı işlemlerinde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Peki, kefilin rücu hakkı nedir?

İstanbul'da rıhtımlı yalı satılıyor! Bebek'teki 19 odalı, 8 banyolu saray yavrusunun fiyatı 185 milyon dolar! 

İstanbul'un en lüks semtlerinden Bebek'te 19 odalı, 8 banyolu ve rıhtımlı yalı satılıyor. İşte ayrıntılar...

A101'den Haftanın Yıldızları Kataloğu! 2 Şubat 2024'te seçili ürünlerde güzel fırsatlar...

Türkiye'nin en büyük perakende market zincirlerinden biri olan A101 Haftanın Yıldızları katalog listeleri internet sayfasından yayımlandı. 2 Şubat'ta A101'de birbirinden cazip indirimli ve ürünler bulunuyor.

Kvk Tekstil İnşaat Temizlik Ve Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kvk Tekstil İnşaat Temizlik Ve Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Egem Kavaklı tarafından kuruldu.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Bağışlamada rücu ne demek?

Bağışlamada rücu, önemli bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu terim Türk Borçlar Kanunu’nda yaygın olarak kullanılır. Bağışlamada rücu günlük hayatta çok kullanılmasa da bazı hukuki süreçlerde kullanılabilir. Peki bağışlamada rücu nedir, hangi işlemleri kapsar ve nerelerde kullanılır?

Dt Çelik İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dt Çelik İnşaat Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Cem Duman ve Rıdvan Tutar ortaklığında kuruldu.

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Seyit Doğan ve Rıdvan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Wot İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wot İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Maliheh Akhavan ve Rıza Akhavan ortaklığında kuruldu.

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

A101'de üç tekerlekli elektrikli moped uygun fiyata satışa çıkıyor! İşte fiyat ve ürün bilgisi...

A101'in 27 Temmuz aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda, Apec üç tekerlekli elektrikli moped dikkat çekti. İşte fiyat ve ürün bilgisi...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

BMW Motorrad'ın yeni iki modeli Türkiye'de satışa çıkıyor: R 18 Roctane ve R 12 nineT

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilciliğini üstlendiği BMW Motorrad, saf sürüşü merkeze aldığı modeli BMW R 18 Roctane ile BMW Motorrad'ın 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan R 12 nineT modelleri için bir lansman düzenledi.

Kefil ve rücu hakkı Haberi

Kefil ve rücu hakkı

Kefilin rücu hakkı nedir?

Kefil, birilerinin bazı işlemlerinde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı vs. kabul eden kimse oluyor. 


Kefalet sözleşmelerinde kefilin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kefilin rücu hakkı nedir? Kefilin rücu hakkı zamanaşımı süresi nedir?


Borçlar Kanunu gereğince; Kefil, alacaklıya ifada bulunduğu ölçüde, onun haklarına halef olur. Kefil, bu hakları asıl borç muaccel olunca kullanabilir.


Kefil, aksi kararlaştırılmamışsa, rehin hakları ile aynı alacak için sağlanmış diğer güvencelerden sadece kefalet anında var olan veya bizzat asıl borçlu tarafından, sonradan özellikle bu alacak için verilmiş bulunanlara halef olur. 


Alacaklıya kısmen ifada bulunan kefil, rehin hakkının sadece bunu karşılayan kısmına halef olur. Alacaklının rehin konusu üzerinde geriye kalan alacak hakkı, kefilin rehin hakkından ön sırada...