28 / 04 / 2024

kefilde haciz

kefilde haciz

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

Öner Akgün'ün evine haciz geldi!

Tekstilci işadamı Öner Akgün, borcunu ödemeyince evine haciz geldi. Evde olan eşi Aslı Kunter ise takılarını almak isteyen icra memurlarına hakaret edip evden kovdu.

Fadıl Akgündüz'ün Kantin Hesabı'na haciz kararı!

Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı konut projeleri ile 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Silivri Cezaevi'nde yatan Fadıl Akgündüz'ün önceden yatırdığı 7 bin lirasına haciz konuldu.

Simge İnşaat'tan Adalar Belediyesi'ne haciz!

Adalar Belediyesi'nde haciz şoku yaşandı. Belediyeden 20 milyonu aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı.

Caner Erkin'e villasının kirası yüzünden haciz şoku!

Fenerbahçeli Caner Erkin, haciz şoku yaşıyor. Eski eşi Asena Atalay’la oturdukları villanın kirasını aylardır ödemeyen futbolcunun arabalarına haciz konuldu...

Muratpaşa Belediyesi'ne ikinci haciz şoku!

MURATPAŞA Belediyesi'ne 'kamulaştırmasız el atma' gerekçesiyle açılan davanın sonucuna göre, 1 hafta aradan sonra ikinci kez haciz girişiminde bulunuldu.

Muratpaşa Belediyesi'nden haciz açıklaması!

İcra memurları, Muratpaşa Belediye Başkanı'nın makam odası ve hukuk servisindeki eşyaları haczetti. Muratpaşa Belediyesi, geçtiğimiz hafta ve bugün gerçekleştirilmek istenen haciz işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Neymar'ın gayrimenkullerine haciz geldi!

İspanya'da da transferindeki usulsüzlük nedeniyle davası bulunan Neymar'a Brezilya'daki vergi borcu yüzünden 43 milyon Euro'luk haciz geldi. 24 yaşındaki Brezilyalının el konulan mal varlıkları arasında 6 bölgedeki çeşitli gayrimenkuller bulunuyor.

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Haciz harcı 2016!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödemesi yapılır? Haciz harcı 2016 ne kadar?

kefilde haciz Haberi

kefilde haciz

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi ya da gerekenleri yerine getirmemesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimsedir.


Günümüzde birçok borç için kefil isteniyor. Örneğin, bankalar tüketiciye kredi verirken, gelirin yeterli olunmadığı tespit edilirse, kefil talep edebiliyor.


Kefalette müteselsil sorumluluk söz konusu olması nedeni ile kefil; kefil olduğu kimsenin borcunu ödememesi durumlarında, borçtan aynı şekilde sorumlu oluyor. Peki, kefilin evine haciz gelir mi?


Kefilin de bu borcu ödememesi durumlarında, alacaklı haciz talebinde bulunabiliyor. Alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor. 


YARGITAY 19. Hukuk Dairesi

ESAS NO : 2012/15421 

KARAR NO: 2013/1789 


Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine...