09 / 05 / 2024

Kefilin borçtan sorumlulukları

Kefilin borçtan sorumlulukları

Borcunu ödemeyenin ya da verdiği sözü yerine getirmeyenin bütün sorumluluğunu üzerine alan kimse olan kefilin borçtan sorumluluğu nedir? Kefilin malları hacze konu olabilir mi? İşte yanıtı..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Halkbank'tan önemli duyuru

Halkbank borçlulara can simidi olacak. Halkbank'tan çok önemli bir açıklama geldi. Banka tarafından vatandaşların borçlarını kapatması adına çok önemli bir adım atılacak.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

ING'den borçlarını sıfırlamak isteyenlere müjde!

ING Bank'tan borçlarını sıfırlamak isteyen vatandaşlara yönelik çok önemli bir kredi fırsatı geldi.

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan resmen son dakika borç yapılandırma müjdesi geldi. Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

ING Bank'tan müşterilerine acil resmi duyuru geldi... İNG müşterileri acil baksın

ING Bank'tan müşterilerine yönelik çok önemli bir açıklama geldi. İNG Bank borç kapatma kredisi başladı. İşte banka tarafından yapılan çok önemli duyurunun detayları...

Ağızları açık bırakan rakam! Dış borçta yeni rekor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2022'den itibaren brüt ve kesin dış borç ikmali, Hazine emniyetli dış borç ikmali ve kamu net borç ikmali ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç ikmali verilerini açıkladı. Türkiye'nin brütte dış borç ikmali 459 milyar dolara çıkarak rekor kırdı.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay öteledi.

Halkbank'tan çok önemli duyuru! O kişilerin borçları 6 ay ertelendi! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraları bir an önce sarabilmek için çok önemli adımlar atılıyor. Devletin ilgili kurumları, bölge halkına her türlü kolaylığın sağlanması için art arda genelgeler yayımlarken, bölge halkını rahatlacak bir açıklama da Halkbank’tan geldi.

Bunları yapın borçtan kurtulun! Borç sarmalına girenlere çok önemli tavsiyeler!

Özellikle dar gelirli vatandaş borç sarmalından bir türlü kurtulamıyor. Başta kredi kartı ve banka kredi borçları olmak üzere milyonlarca insan borcunu hangi bir yere ödeyeceğini şaşırıyor. İşte sizi bu sarmaldan kurtaracak yöntemler…

EYT'de 40 meslek grubu için askerlik ve doğum borçlanması dışında primi etkileyecek önemli detay

EYT çıkmadan önce eksik prim günlerinin tamamlanması ve borçlanmaların yapılması için SGK müdürlüklerinde hummalı çalışma devam ederken 40'tan fazla meslek için emekliliği öne çeken önemli bir detay daha var.

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

Kefilin borçtan sorumlulukları Haberi

Kefilin borçtan sorumlulukları

Kefilin borçtan sorumluluğu nedir?

Kefil, asıl borcu olup da borcunu ödemeyenin veya verdiği sözü yerine getirmeyenin bütün sorumluluğunu üzerine alan kimse olarak ifade ediliyor.


Kefalette, müteselsil sorumluluk söz konusu oluyor. Borcun ödenmediği durumlarda alacaklı asıl borçlu ile birlikte kefilin de malları üzerinde hacze gidebiliyor. Ancak, Kefaletten dolayı hapis cezası söz konusu olmuyor. 


İki taraf da ödemeyecek durumunda ise, alacaklının aciz vesikası alması gerekiyor.


Kefilin borçtan sorumluluğu ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 19. Hukuk Dairesi

ESAS NO : 2012/15421 

KARAR NO: 2013/1789 


Taraflar arasındaki menfi tespit davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davacı vekilince temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.


Davacı vekili, müvekkilinin davacı banka ile dava dışı asıl borçlu M... arasında akdedilen...