29 / 08 / 2024

kefillikte Muvafakatname izni

kefillikte Muvafakatname izni

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin oluyor. Peki, muvafakatname kefillik midir?

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi olan gayrimenkul üzerinde işlem yapılabilmesi için eşin rızası olması gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. İşte kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği..

Kat çıkma izni nasıl alınır?

Yapı inşaatı için 4 kata kadar izin veriliyorsa buraya 5 katlı bina inşa edilemiyor. Ancak 3 katlı olarak inşa edilen bir bina için kat çıkma izni alınarak buranın 4 katlı olması sağlanabiliyor. Peki, kat çıkma izni nasıl alınır?

Kat çıkma izni nedir?

5 kat izin verilen bir yere 3 veya 4 katlı bir bina da inşa edilebiliyor. Peki, bu şekilde imar hakkından daha az katlı olarak inşa edilen yapılar için kat çıkma izni alınır mı? Kat çıkma izni nedir?

Yapı kullanım izni alan vilların tapu değeri arttı!

Yapı kullanım izni alan 3 bin 119 villanın tapu değeri 578,2 milyon lira oldu. Birim başına düşen fiyat 185 bin lira olarak hesaplandı. Uzmanlar ise villa fiyatlarının 2-3 milyon dolardan başladığını söyledi.

Sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Kimi sit alanlarına inşaat yapılamazken, kimilerine izin verilebiliyor. Sit alanlarında yapılaşma koşulları sit alanı türü ve derecesine göre farklılık gösteriyor. Peki, sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Çanakkale'de Hilton Oteli için imar izni!

Çanakkale Belediye Meclisi'nce yapılan olağanüstü toplantıda, kente Hilton Oteli yapılması amacıyla 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İşte ayrıntılar...

Çanakkale Hilton Oteli için imar izni verildi!

Çanakkale'de Hilton Oteli yapılması amacıyla 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni kabul edildi.

Yapı kullanma izni için dilekçe!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması ve aboneliklerin alınabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izni için dilekçe ile belediyeye müracaat edilebiliyor...

Yapı kullanma izni harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince yapı inşaatının tamamen bitmesi halinde kullanımı için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Bu izin için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni harcı ne kadar?

Kapıcı bayram izni kullanabilir mi?

Kapıcı çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebiliyor. Kapıcılar haftalık ve yıllık izinlerini kullanabiliyor. Peki, kapıcı bayram izni kullanabilir mi?

kefillikte Muvafakatname izni Haberi

kefillikte Muvafakatname izni

Muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesi olarak tanımlanıyor.


Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnamelerin noterde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, eşe verilen muvafakatname kefillik yerine geçer mi?


Medeni Kanun’un 169. ncu maddesine göre, karının kocası lehine borç altına girebilmesi, yani kefil olabilmesi için bu işlemin Sulh Hakimi tarafından tasdik edilmesi gerekiyor.


Kocanın ortaklarından olduğu bir şirkete, karının kefaletinde veya ipotek vermesinde, dolaylı da olsa kocanın menfaati söz konusu olduğundan, aynı şekilde hakim tasdiki gerekiyor. 


Buna karşın, karının bizzat kendisinin ortağı olduğu bir şirkete kefil olması...