29 / 11 / 2024

Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi

Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi ( ÖÇKB ) Denizel Yönetim Planını hazırladı. Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Denizel Yönetim Planı bitti.

800 kaçak villayı yasallaştıracaktı! Kaş Patara’yı yapılaşmaya açacak karara mahkeme ‘dur’ dedi!

UNESCO adayı Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi için hazırlanmış olan imar planı değişikliği Antalya 4. İdare Mahkemesi tarafından ‘hukuka aykırılık’ gerekçesi ile  iptal edildi.

MUÇEV’in Muğla Göcek’teki yat limanı projesi iptal!

MUÇEV'in Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yapmak istediği 46 yat bağlanması planlanan liman projesinin ÇED sürecinin durdurulduğu kaydedildi.

Marmara Denizi ve Adalar için yeni karar: Resmi Gazete'de yayımlandı, o sınır genişletildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırlarının genişletildiği belirlendi. İŞte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

İstanbul Adalar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Marmara Denizi Ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi, İstanbul İli, Adalar 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

O arazi sahiplerine kötü haber!

Özel çevre koruma bölgelerinde kullanma esaslarına aykırı hareket edenlere yönelik 80 bin 465 lira, sulak alanları doldurup, kurutarak arazi kazanmaya çalışanlara da 402 bin 385 lira ceza uygulanmasına karar verildi. 

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi Haberi

Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, yürütülen bu uluslararası proje ile Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin doğal, kültürel ve sosyoekonomik değerleri (sualtı kaynakları, doğal, tarihi ve arkeolojik) ortaya kondu.



Binden fazla denizel türü ile Doğu Akdeniz’in en zengin alanlarından biri olan Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi için hazırlanan plan, nesli tehlike altındaki türlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını, balıkçılık sahalarının verimliliğinin artmasını, kontrollü avcılık yapılmasını ve denizel alanda yapılan tüm faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlayacak.



Güney MedPAN projeleri kapsamında Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, merkezi ve yerel yönetimler işbirliğiyle WWF-Türkiye tarafından yürütülen bu uluslararası proje ile Kaş-Kekova bölgesindeki riskler ve sorunlar belirlendi ve ortak çözümler geliştirildi. Yönetim planına dahil edilen bulgularla zonlama haritası çıkarıldı. Bilimsel araştırmalarla birlikte, alan yönetimi alternatiflerini ve yararlı stratejileri...