01 / 05 / 2024

kekova

kekova

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Bölümü tarafından yürütülen ortak projeyle, Kekova Bölgesi' nin arkeolojik sualtı ve yüzey araştırmaları yapılıyor

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Antalya Cennet Koy'daki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altında olan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını sürecinde 48 saatte inşa edilen kaçak villanın yıkımı sahibi tarafından gerçekleştirildi. 

Kekova Koyu'nda yapılan kaçak villa 12 gündür yıkılamadı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa 12 gün boyunca devam eden söküm işleminden sonra hafriyat alandan kaldırılacak.

Antalya Kekova Koyu’nda 48 saatte yapılan villa söküldü!

Antalya Demre'de bulunan Kekova Koyu'nda, koruma altında yer alan birinci derece doğal sit alanında, koronavirüs salgını kapsamında 48 saat içerisinde inşa edilen kaçak villa, sahibi tarafından söküldü.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Corona fırsatçıları Antalya Kekova Koyu’na 48 saatte villa yaptı!

Korona fırsatçıları Antalya'da Kekova Koyu’nda yolu olmayan koruma altındaki Üçağız'a 48 saatte villa yapmış...

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi yapılacak!

Side'nin ardından Kemer ve Kalkan'a da sualtı müzesi geliyor. Kekova'da dalışın yasak olduğu Batık Kent'in ikizi yapılacak. Avrupa'nın ilk sualtı müzesini Manavgat'a kazandıran DTO, iki yeni sualtı müzesi için kolları sıvadı.

Demre Üçağız'ın Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlandı mı?

Antalya'nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi'nde yaşayanlar, köylerinin Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde kalması nedeniyle büyük barınma sorunu yaşıyor. Üçağız'ın Koruma Amaçlı İmar Planı yıllardır tamamlanamıyor.

Kaş-Kekova Sürdürülebilir Turizm Projesi toplantısı yapıldı!

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Baştak "Likya uygarlığının aydınlattığı bölge, tarihi, kültürel ve ekolojik açıdan çok büyük önemli değerleri barındırdığı için aynı zamanda bir deniz koruma alanıdır"

kekova Haberi

kekova

Yılda ortalama 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Kekova, mavi yolculuğa çıkan yatların mutlaka uğradığı, birkaç gün geçirdiği dünyaca ünlü bir turizm merkezi. Batık kent, Simena ve Theimussa antik kentleri, Tersane Koyu, Gökkaya Koyu ve Korsanlar Mağarası, bölgenin önemli tarihi ve doğal zenginlikleri. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sualtı Arkeolojisi Bölümü tarafından yürütülen ortak projeyle, Kekova Bölgesi'nin arkeolojik sualtı ve yüzey araştırmaları yapılıyor. 

Projeyi, aynı üniversiteden Dr. Erdoğan Aslan başkanlığında öğrenciler yürütüyor. Projede, bakanlık temsilcisi olarak Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Arkeologu Emre Savaş da yer alıyor. 

Çalışmalar, Selçuk Üniversitesi'nin Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü ve îleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından finanse ediliyor. 


DÜNYADA TEK ÖRNEK


 Proje Başkanı Dr. Aslan, iki yıldır devam ettikleri çalışmalarda, Kekova Bölgesi'nin önemli bir parçası olan...