11 / 05 / 2024

Kemeraltı Çarşısı canlandırma projesi

Kemeraltı Çarşısı canlandırma projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın dinamik yapısını gözler önüne sererek, bölgeyi yeniden canlandırmak ve mevcut sorunlara tasarım yoluyla çözümler üretmek amacıyla “Zamansal Topografyalar” başlıklı bir çalıştay düzenledi

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafından kamulaştırma tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Haşimiye Meydanı’nda yer alan Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nın kamulaştırılması nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını dile getirdi. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

800 yıllık Kaleiçi Çarşısı yeniden canlandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı'nın yeniden canlandırılarak ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlaması için düzenleme projesine başlandı. 

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Tahtakale Çarşısı’ndaki cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma ve kaplama çalışmaları kapsamında 54 dükkanın 49’unda çalışmalar tamamlandı.

Kültür Bakanlığından Kemeraltı Projesi'ne destek!

Trabzon'da, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın bulunduğu bölgede uygulanan "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 1. etabında sona yaklaşıldı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan bina korunuyor!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı korunuyor. Yıkılan binanın enkazının kaldırılmamasına esnaf tepski gösterdi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Kemeraltı Çarşısı canlandırma projesi Haberi

Kemeraltı Çarşısı canlandırma projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın dinamik yapısını gözler önüne sererek, bölgeyi yeniden canlandırmak ve mevcut sorunlara tasarım yoluyla çözümler üretmek amacıyla “Zamansal Topografyalar” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalıştayda tarihi bölgenin ‘herkes için yaşam yeri’ olması gerektiğine dikkat çekti. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin tarihle ilişkisini güçlendirmek amacıyla başlatılan ‘İzmir-Tarih Projesi’ kapsamında ‘Zamansal Topografyalar’ başlıklı bir çalıştay düzenledi. Ahmet Ağa Konağı’nda faaliyete geçen İzmir-Tarih Proje Merkezi’ndeki çalıştaya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin mimarlık ve şehir planlama bölümlerinde eğitim gören 15 öğrenci ile akademisyenler katıldı. Çalıştayda, İzmir’in tarihi Kemeraltı bölgesinin dinamik yapısını gözler önüne serecek, potansiyelleri açığa çıkaracak, bölgeyi yeniden canlandıracak ve mevcut sorunlara tasarım yoluyla çözümler üretecek bir dizi öneri...