03 / 05 / 2024

Kemeraltı Çarsısına otopark projesi

Kemeraltı Çarsısına otopark projesi

İzmirli Çiğdem Ökmen, otopark sorununun çözümü için Kemeraltı Çarşısı'ndaki arazisinde yapılacak 450 araçlık otopark projesini 8 ay önce Büyükşehir'e sundu. Fakat belediye aylardır bir cevap vermedi

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan bina korunuyor!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı korunuyor. Yıkılan binanın enkazının kaldırılmamasına esnaf tepski gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası’nda "yatay mimariden yanayım" çağrısına mimarlardan destek geldi. Mimarlar, "Çalışan kalbe ameliyat yapmak için şehirlerdeki yoğunluğu yaymak lazım. Sıra evler model olabilir" dedi.

Antalya Korkuteli'nin altyapısına 52 milyonluk yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Korkuteli’nin alt yapısına 3 yılda 52 milyon 103 bin TL yatırım yaptı. Mahallelerin yıllardır süren içme suyu sorunlarını bir bir çözen ASAT, arıtma ve kanalizasyon yatırımları ile ilçenin geleceğini de koruyor.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

Konya Beyşehir yeraltı çarşısına kavuşuyor!

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezi, üstü ticari alan ve meydan olacak bir yeraltı çarşısına kavuşuyor.

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın faiz toplantısına dikkat kesildi!

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası’nın faiz toplantısına dikkat kesilecek. Fed’den sürpriz beklenmezken, ‘İyi ki de pas geçecek’ dedirtiyor. Dolarda da düzeltme olabilir.

Kemeraltı Çarşısı'nda inşaat çalışmaları durdu!

İZMİR’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 4 ay önce yerine AVM yapmak için yıkılan binanın temelinde inşaat çalışmaları, ortaya çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle durdurdu.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı restore edilecek!

Trabzon'un tarihi "Kemeraltı" çarşısı, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında restore edilerek, turizmde daha da ön plana çıkartılacak.

Evalpark İstanbul yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı!

Avrupa yakasında geliştirdiği nitelikli projelere imza atan Eval İnşaat, Bahçeşehir’e komşu Esenkent’te hayata geçirdiği Evalpark İstanbul projesinde yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü arazi yatırımcısına kazandırdı!

Rekorların köprüsü Yavuz Sultan Selim, geçtiği güzergâhlarda arazi yatırımcısına bire 15 kazandırdı. Köprü inşası öncesinde bin 500-2 bin lirada seyreden satılık bir daire metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin euroya kadar yükseldi.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

2016/9123 Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik, 26 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Kemeraltı Çarsısına otopark projesi Haberi

Kemeraltı Çarsısına otopark projesi

İzmir'in vergi rekortmenlerinden Çiğdem Ökmen adına avukatı, otopark sorununa çözüm olması amacıyla Kemeraltı Çarşısı'ndaki kendi arazisine 450 araçlık otopark yapıp üstüne inşaa edeceği kongre merkezinin kullanım hakkını belediyeye devir şartıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdi. 20 Ocak'ta verilen dilekçeye olumlu veya olumsuz yanıt verilmedi. İzmir'de her geçen gün katlanan otopark sorunu trafik sıkışıklığı, yayaların işkencesi ve araç sahiplerinin saat başı park etmeleri için anormal ücret ödemelerine neden olurken, şehrin merkezinde Kemeraltı'nın göbeğinde iki boş arsanın çok katlı otopark yapılma teklifine aylardır yanıt verilmedi. İzmir'in vergi rekortmenlerinden Çiğdem Ökmen, çarşının girişinde, Gümrük bölgesinde bulunan 2 bin 657 metrekarelik, imar planında "Özel Proje Alanı" görünen arsası için proje hazırladı. Kemeraltı'ndaki otopark sıkıntısı göz önüne alınarak ticari ranttan uzak beş katlı 450...