01 / 05 / 2024

Kemeraltı tarihi şadırvan

Kemeraltı tarihi şadırvan

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Türkiye, mesai saatlerinde büyük bir değişime gidiyor. TBMM, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma sürelerinin nasıl optimize edileceğine dair bir çalışma yürütülüyor. TBMM, işçilerin çalışma ve dinlenme sürelerini dengede tutma amacı taşıyan bu tarihi adımı atmaya hazırlanıyor.

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı kura ne zaman açıklanacak? Kura işçi alımı ne zaman açıklanıyor?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacak olduğu için alımı için kura tarihleri merak konusu oldu. Sağlık bakanlığı 10.900 işçi alımı başvuruları 22-27 Mart tarihleri arasında alındı. Başvuruların bitmesiyle birlikte adaylar kura tarihi adını araştırmalara başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamede ev hanımlarının emeklilik durumu da yer aldı. İşte detaylar!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Adıyaman'daki tarihi camiler restore edilecek!

Adıyaman'da yer alan ecdad yadigarı tarihi camiler restore edilerek eski ihtişamına yeniden kavuşturulacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

8 milyon konut için tarihi adım! Geri sayım başladı!

2019 sonu itibari ile binalar için enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Enerji kimlik belgesi olmayan konutların satışı ve kiraya verilmesi ise 1 Ocak 2020 itibariyle yapılamayacak...

Tarihi Şadırvan Han yeniden hayat buldu!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Şadırvanlı Han'da başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları tamamlanıyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşaatına başlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi önderliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camisi'nin inşatına başlandı. Camide, abdesthaneler, kütüphane, namaz kılma alanı dışında kütüphane, toplantı salonu, kadın-erkek sohbet alanları, şadırvan ve hilal şekli verilmiş havuzlar yer alacak. 

Kemeraltı tarihi şadırvan Haberi

Kemeraltı tarihi şadırvan


İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti. 


Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Başdurak Cami Şadırvanı yıllarca abdest almak için kullanıldı. Ancak son yıllarda şadırvanın çeşmeleri kırıldı, yalaklar su yerine çöple doldu. Tarihi şadırvanın mermerine, 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazılı uyarıda bulunuldu. Bu uyarının şadırvanın çevresinde sattığı balığı burada temizleyen esnafa olduğu ileri sürüldü.



Yeni...