05 / 05 / 2024

kenan yavuz socar açıklama

kenan yavuz socar açıklama

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Ky Müteahhitlik İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ky Müteahhitlik İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Yavuz tarafından kuruldu.

Kenan Yavuz kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz kimdir? Kenan Yavuz daha önce nerelerede görev yaptı? İşte Kenan Yavuz'un biyografisi...

SOCAR'ın gözü Petrol Ofisi'nde!

SOCAR CEO'su Yavuz: Petrol Ofisi satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Abdullayev'in talimatı var ama bu satın alma anlamı içermiyor.

Kenan Yavuz: TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama tüm ekip olarak herkes elinden geleni yapacak" dedi.

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Kenan Yavuz: Tesis ülkeye yıllık 2 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

Star Rafinerisi'nde altyapının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kenan Yavuz, "Tesis ülkeye yıllık 2-2.5 milyon dolar, Petkim'e ise yıllık 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak" dedi

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine ortak oldu!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi.

Petkim'de yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış yapılacak!

Petkim'de yüzde 65 hisseleri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış düşünüyoruz" dedi.

kenan yavuz socar açıklama Haberi

kenan yavuz socar açıklama

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Türkiye'nin 2001 yılından bu yana Azerbaycan'dan BOTAŞ aracılığıyla 38 milyar metreküp doğalgaz aldığını belirterek, "Bu miktar karşılığı Azerbaycan'a ödenen toplam tutar, 10 milyar doların altında olup Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.


Yavuz, yazılı açıklamasında, SOCAR'ın yaptığı tüm faaliyetleri ve gerçekleştirdiği projeleri kamuoyuyla hassasiyetle paylaştığını kaydetti.


Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım portföyünü yönettiklerine işaret eden Yavuz, rafineri-petrokimya-enerji-lojistik-iletim entegrasyonuna dayalı bu yatırımların Hazar Denizi'nden Avrupa'ya kadar olan bölgenin en büyük projeleri olduğunu bildirdi.


Şirketin tamamının Azerbaycan devletine ait olduğunu anımsatan Yavuz, Türkiye'de gerçekleştirdikleri projelerin ve ortaklıkların tüm detaylarının, gerek devlet, gerekse ilgili kurumlarda mevcut olduğunu...