27 / 04 / 2024

Kenan Yavuz kimdir?

Kenan Yavuz kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz kimdir? Kenan Yavuz daha önce nerelerede görev yaptı? İşte Kenan Yavuz'un biyografisi...



Kenan Yavuz kimdir?

Kenan Yavuz, 1959’da Bayburt'ta doğdu.

Yavuz, 1981’de Muğla İşletmecilik Yüksek Okulundan mezun oldu.

İş hayatına 1985 yılında Koç Holding bünyesinde başyalayan Kenan Yavuz, 2004 yılına kadar holdingin farklı disiplinlerinde görev aldı ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

Yavuz, 2004 yılı Mart ayında Petkim Petrokimya Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Mayıs 2004 tarihinde Petkim Genel Müdürlüğü görevine atandı. Petkim Petrokimya Holding'in özelleştirilmesi sürecini 2008 yılında tamamladı. Petkim’i satın alan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın talebi ile özelleştirme sonrası Petkim Genel Müdürü olarak görevine devam etti.

2009 yılında SOCAR Türkiye Enerji AŞ'de Başkan/CEO olarak görev yaptı. 2009 yılından itibaren, SOCAR Türkiye Enerji A.Ş. bünyesinde STAR Rafinerisi, Petlim Limancılık Ticaret, SOCAR Power Enerji Yatırımları ve dağıtım şirketlerini kurdu, SOCAR Türkiye Enerji A.Ş.nin Başkanlığı (CEO) görevinde bulundu.

Kenan Yavuz, Eylül 2016’da Yavuz Yönetim Çözümleri Ltd. Şirketini kurdu.

TÜSİAD, DEİK ve MÜSİAD üyesi olan Kenan Yavuz, RAK Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Baksı Müzesi Hamisi ve Mütevelli Heyeti üyesidir. 

Yavuz, aynı zamanda Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Yavuz, İngilizce bilmektedir.


Geri Dön