07 / 05 / 2024

Kent Konut davasında son durum ne

Kent Konut davasında son durum ne

Kent Konut davasında sona gelindi. Haldız İnşaat ve Oraka İnşaat yöneticilerinin yargılandığı Yıldız Konutları davasında sona gelinirken cumhuriyet savcısının sanıklar hakkında mütalaasını vermesi için ertelendi.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Mart ayı konut satış rakamları açıklandı.  Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya konut satışında Mart ayı rekorunun kırıldığını dile getirdi. 

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Eyüp Akpınar'da 1.000'e yakın konut inşa edeceklerini söyleyen S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş "Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kent Konut şantiyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kent Konut ve Haldız İnşaat şantiye alanında personelerin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleşti.

Çorum ipotekli konut satışında 14. sırada!

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Temmuz ayı toplam konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, Çorum'da 786 konutun satışı gerçekleşti. Kent ipotekli konut satışında 14. sırada yer aldı.

Başkent Emlak Konutları'nda taksitini seç ödemeni belirle kampanyası!

Emlak Konut tarafından Ankara Çankaya ilçesine bağlı Mühye'de hayata geçirilen Başkent Emlak Konutları'nda "Anadolu'da kolay ev sahibi olma fırsatı" kampanyası başladı. Kampanyada müşteriler taksitini seçip ödemeleri belirleyebiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde Kent Konut tartışıldı!

Büyükşehir Meclisinde CHP'nin Kent Konut ile ilgili sorularına cevap verilirken, "Sayıştay Denetçisinin Kent Konut 26 Milyon TL zarara uğratılmıştık' raporunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Başkan Karaosmanoğlu denetçi hakkında dava açılması gerektiğini söyledi

TOKİ Konya Taşkent konut teslim dönemi sona erdi!

108 adet konuttan meydana gelen TOKİ Konya Taşkent konut teslim dönemi sona erdi. Projede 96 konut 2+1 planında, 12 konut ise 3+1 planında inşa edildi.

Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davasında son durum!

Bulut İnşaat’a açılan dolandırıcılık davası dün görüldü. İşte teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat'a açılan dolandırıcılık davasında son durum...

Kent Konut’tan kamuoyuna duyuru!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş., hakkında yerel bir gazetede çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve asılsız iddialar olduğunu açıkladı, İşte Kent Konut'un o açıklaması...

Konut satışında Başkent Ankara ikinci!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı ekim ayı 'Konut Satış İstatistikleri'ne göre Başkent, konut satışlarında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı. Ankara'da 11 bin 28 konut satıldı

Tekirdağ konut satışında sekizinci sırada!

Türkiye genelindeki iller arasında konut satışında 8. sırada yer alan Tekirdağ il genelinde 2015 yılı Eylül ayında toplam 2 bin 504 konutun satıldığı, bu rakamın 820’sini ise ipotekli konutların oluşturduğu bildirildi.

TOKİ İzmir Çiğli toplu konut alanında heyelan önlenmesi işi yaptıracak!

TOKİ İzmir ili Çiğli ilçesi toplu konut alanında heyelan önlenmesi yapım işi ihalesi 27 Ekim 2015 tarihinde saat 15.00'te TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Kent Konut davasında son durum ne Haberi

Kent Konut davasında son durum ne


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent Konut İnşaat A.Ş.’nin yaptırdığı Yıldız Konutları'nın ihalesinde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve dolandırıcılık iddiasıyla aralarında dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Kent Konut yöneticileri ile Haldız İnşaat’ın sahibi Macit Haldız ile şirket yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında Kocaeli adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam etti. Duruşmaya sadece sanık avukatları katıldı.


HALDIZA TEKRAR DEVRETTİ

Kent Konut tarafından Yuvam Akarcada yaptırılan Yıldız Konutları'nın ihalesinde en düşük teklifi veren Haldız İnşaat 74 milyon 200 bin TL ile kazanmıştı. Haldız İnşaattan sonra en düşük teklifi veren Ankara şirketi olan Oraka İnşaat teklifi çok düşük bularak Kamu İhale Kurumu'na şikayette bulunmuştu. Oraka İnşaatı haklı bulan KİK, , ihaleyi Haldız İnşaat'tan alıp 88...