28 / 04 / 2024

Kent Konut şantiyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kent Konut şantiyesinde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kent Konut ve Haldız İnşaat şantiye alanında personelerin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleşti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre birimlerde yer alan binalarda deprem tatbikatlarına devam ediliyor. Time Türk'te yer alan habere göre; Tuana evleri şantiyesinde deprem ve depremden sonra yangın tatbikatı yapıldı. Tüm aşamalarında gerçeği aratmayan tatbikat, Kent Konut ve Haldız İnşaat şantiye personelinin ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı sivil savunma ekiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Senaryoya bağlı kalınıp düzenlenen tatbikat başarıyla sonuçlandırıldı. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, tatbikat öncesinde Kent Konut ve Haldız İnşaat personeline teorik eğitimler verdi. İtfaiye Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen ve Kent Konut İş Güvenliği Uzmanı Özer Yıldız tarafından deprem anında yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken konular, evde alınacak önlemler gibi konular anlatıldı. Tuana Evleri şantiyesinde düzenlenen ve yaklaşık 2 saat devam eden tatbikat eğitimi sonrasında, personel tatbikata başlandı.

Hazırlıklar sonrasında ekipler tarafından yapılan deprem tatbikatı senaryosunda tatbikatlara başlandı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, senaryo gereği merkez üssü İzmit olan 9 şiddetindeki deprem sırasında çalışanlar, çök-kapan-tutun kuralını uygulayarak sarsıntının geçmesini bekledi. Önceden belirlenmiş güvenli alanlarda depremin bitmesini bekleyen personel acil durum toplanma bölgesinde toplandı. Deprem sonrası çıkan yangına ise söndürme ekibi ilk müdahaleyi yaparak tatbikat başarılı bir biçimde sonuçlandırıldı. 


Geri Dön