27 / 04 / 2024

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Eyüp Akpınar'da 1.000'e yakın konut inşa edeceklerini söyleyen S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş "Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.



Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi sohbet toplantısı bugün Hyatt Centric Levent'te gerçekleştirildi. Toplantıya S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş ve kooperatifçilik konusunda uzman SMMM Evren Özmen katıldı.

Toplantıda Havakent projeleriyle ilgili açıklamalar yapan S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş yeni nesil kooperatifçiliği anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Havakent olarak 453 ortakları olduğunu söyleyen Erkut Çavuş, Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin ortaya çıkış sebebini havalimanı bölgesindeki konut ihtiyacını gidermek olarak açıkladı. 

Havalimanı yakınlarında konut projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Çavuş İlk projeleri olan Havakent Taşoluk projesinde144 daire hayata geçirdiklerini söyledi. İnşaatı Eylül 2020'de teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Çavuş, inşaatın yüzde 40 oranında tamamlandığını da belirtti.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi nden 1.500 yeni konut geliyor!

Sistem nasıl çalışıyor? 

Sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi veren Erkut Çavuş konuşmasına şu şekilde devam etti: "3 tip arazi geliştirme yapıyoruz, bunların birincisi imarı olmayan arazileri satın alıp imara açılmasını beklemek. İkincisi, imarlı hazır arazileri satın alıp bunların üzerinde konut üretimi yapıyoruz. Üçüncüsü ise arazi sahiplerinden kat karşılığı araziler temin edip, inşaatını yapıyoruz, daha sonrasında ise kooperatif ortaklarına ve arazi sahiplerine pay ediyoruz. Bir ihtimal daha var bu da gelir paylaşımı denilen bir sistem yalnız kooperatifler kar amacı gütmediği için gelir paylaşımını arazi sahipleriyle yapamıyoruz." 

Kooperatiflerinde 3 tip konut bulundurduklarını söyleyen Erkut Çavuş, daire tiplerini 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde açıkladı. Bütün yaptıklarını konutların metrekarelerinin hemen hemen aynı olduğunu söyleyen Çavuş, "1+1'ler 60 metrekare, 2+1'ler 90 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare alana sahip" dedi.

1+1 daireler için 40 bin TL, 2+1 daireler için 50 bin TL,  3+1 daireler için 60 bin TL giriş parası alındığını söyleyen Erkut Çavuş sözlerine şu şekilde devam etti: "Projelerimizde 36 ay teslim süresi var, aylık olarak 1.000 TL, 1.500 TL ve 2.000 TL  taksitlendiriyoruz. Kalan tutarı konut kredisi ya da nakit olarak tamamlayıp ortaklarımızıın dairelerini teslim ediyoruz" 

Kooperatiflerinin şeffaf olarak ilerlediğini söyleyen Erkut Çavuş,  şu anda kooperatiflerin e-devlet sistemine entegre edildiğini de belirtti. Erkut Çavuş, "Tüm ortaklarımız E-devlet'e girip, kooperatifin mal varlıklarını, genel kurul kararlarını, diğer ortakların isim soy isim TC kimlik numaralarına kadar her şeyi inceleyebiliyor." dedi.


1.500 yeni konut geliyor


Arnavutköy Haraççı'da ve Eyüp Akpınar'da 2 yeni proje müjdesi de veren Çavuş projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Çavuş projelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Haraççı projemiz 15 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek. Projeyi 150 konut olarak planladık, şu an proje aşamasında. 2020 yılında ruhsatlarını çıkarıp inşaatına başlayacağız. 24-36 arasında teslim edeceğiz. Diğer bir projemiz Eyüp Akpınar, yani İstanbul Havalimanı'nın 3 kilometre doğu tarafında, denize kıyısı olan bir arazi geliştirmemiz var. Burası da zaman içerisinde imara açılınca orda da yaklaşık olarak 1.000'e yakın konut geliştireceğiz. Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor."
 

Hava Kent Haraççı'da 2+1'ler 270 bin TL'ye! Yeni proje!

CVS Hava Kent Taşoluk projesinin temeli atıldı!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön