04 / 05 / 2024

kent merkezindeki mezarlıklar

kent merkezindeki mezarlıklar

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki mezarlıkların duvarlarını yenileyerek, güzel bir görünüme kavuşturuyor

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Samsun Atakum için acele kamulaştırma kararı!

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların ve kent merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı...

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor!

İbrahim Tatlıses'in doğduğu Şanlıurfa kent merkezindeki mağara, Haliliye Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülecek

İstanbul'da en pahalı mezar yeri 30 bin lira!

İstanbul'da Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan ve Abide-i Hürriyet gibi mezarlıklarında boş mezar yeri 30 bin liraya satılıyor.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

TOKİ Gümüşhane projesinde son viraja girildi!

TOKİ'nin Gümüşhane kent merkezindeki Çamlıca Mahallesinde hayata geçirdiği 530 konutun inşaatı hız kesmedend evam ediyor. 

kent merkezindeki mezarlıklar Haberi

kent merkezindeki mezarlıklar


Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, mezarlıkların duvarlarını yenileme çalışması başlattı. Bu kapsamda Antalya’nın değişik bölgelerinde bulunan 8 mezarlığın duvar yapımı ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri şimdi de Andızlı, Şehitler ve Kurşunlu mezarlıklarının duvarlarını yeniliyor. 


ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILIYOR

Kent merkezinde bulunan 15 mezarlığın duvarları, çalışmalar kapsamında yeniden yapılıyor. Mezarlıkların ayrıca bordür, yol ve temizlikleri de yapılarak vatandaşların rahatlıkla kabristanlık ziyaret yapmaları sağlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Mezarlık hizmetleri bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın kabirleri rahat ziyaret edebilmesi için mezarlıkların bakımlı ve temiz olmasına önem veriyoruz. Mezarlıkların eskiyen, kötü görünen duvarlarını yenileyerek, güzel modern bir görünüme kavuşturuyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir...