04 / 05 / 2024

Kent merkezlerine parayla mı girilecek

Kent merkezlerine parayla mı girilecek

Kent merkezlerine girişte araçlardan para alınmasıyla ilgili başlatılan çalışma tartışma yarattı. Çevre mühendisleri durumun gündeme gelmesinin bile hava kirliliği açısından çok önemli olduğunu belirtirken bazı meslek grupları duruma tepkili.

Kent merkezlerine imar düzenlemesi!

Esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor. Buna göre; imar düzenlemeleriyle, kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak

Kent merkezlerine ucuz konutlar geliyor!

Gayrimenkul sektöründe konut kredi faizleri ve ekonomik koşullardan kaynaklı olarak konut fiyatları eskisi gibi hızlı artmıyor. Genç patronlar ise ucuz konut için merkeze geliyor.

Antalya Kırkpınar ve Küçükköy yolu asfalta hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir, kent merkezlerine uzak mahallelerdeki yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Korkuteli’nin Kırkpınar Mahallesi ve Küçükköy yayla yolunda asfalt hazırlığına başlanıldı.

Kent merkezlerine parayla giriş tartışma yarattı!

Kent merkezlerine girişte araçlardan para alınmasıyla ilgili başlatılan çalışma tartışma yarattı. Çevre mühendisleri durumun gündeme gelmesinin bile hava kirliliği açısından çok önemli olduğunu belirtirken bazı meslek grupları duruma tepkili.

Taksim'e giriş paralı mı olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde gündeme gelen kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisini yeniden gündeme getirdi.

Konutta rekor arsayı coşturdu!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçtiğimiz yıl konut satışlarında rekor artış yaşanırken, gayrimenkul uzmanları, kent merkezlerine yakın arsalarda büyük değer artışları olacağı görüşünde... İşte ayrıntılar...

Konut satışlarındaki rekor arsa fiyatlarını artırdı!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl konut satışlarında rekor artış yaşanırken, uzmanlara göre, kent merkezlerine yakın arsalarda büyük değer artışları olacak.

Londra paralı girişle ihya oldu İstanbul ne yapacak?

Gündeme gelen kent merkezlerine paralı giriş uygulamasıyla Londra’da 11 yılda 1.2 milyar sterlin (4.3 milyar TL) gelir elde edilirken, İstanbul’daki sonuçları merakla bekleniyor.

Ünal Pala: Başkent'te iş merkezleri yükseliyor!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Başkent iş dünyası apartman dairelerindeki ofislerinden çıkarak iş merkezlerine geçmeye başlarken, iş merkezleri de fark yaratabilmek için yeni konseptler ve hizmetler sunuyor" dedi.

Ünal Pala: Başkent’te iş merkezleri level atladı!

Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala “Başkent iş dünyası apartman dairelerindeki ofislerinden çıkarak iş merkezlerine geçmeye başlarken, iş merkezleri de fark yaratabilmek için yeni konseptler ve hizmetler sunuyor” dedi.

Silivri'de beklenen metro vatandaşları rahatlatacak!

Hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Topbaş, Silivri’ye metronun gelmesi ile Silivri’de yaşayan vatandaşların kent merkezlerine çok rahat ulaşabileceklerini kaydetti

Tesco Kipa, 25 yeni süpermarket daha açacak!

Tesco Kipa, 2011 'de üçte biri İstanbul 'da olmak üzere Türkiye genelinde 25 yeni süpermarket daha açmayı hedefliyor. Tesco Kipa Türkiye CEO 'su Paul Ritchie, Kipa 'nın, süpermarket mağazalarıyla kent merkezlerine yayılacağını söyledi

Aydınlı Grup'tan Solar Kent'te 124 bin 822 TL'ye!

Aydınlı Grup'tan Solar Kent'te konut fiyatları 124 bin 822 TL'den, peşinatlar 24 bin 964 bin TL'den ve taksitler ise 1.522 TL'den başlıyor

Kent merkezlerine parayla mı girilecek Haberi

Kent merkezlerine parayla mı girilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kent merkezlerine girişte araçlardan para alınmasıyla ilgili başlattığı çalışma meslek odalarını ikiye böldü. Çevre mühendisleri durumun gündeme gelmesinin bile hava kirliliği açısından çok önemli olduğunu belirtirken taşımacılık yapan meslek grupları duruma tepkili.



TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Sözcü’ye yaptığı açıklamada şehir merkezlerinde yoğun bir hava kirliliği olduğunu düzenlemenin bunu azaltmada yardımcı olacağını söyledi.

Sadece ücret koymanın bu kirliliği azaltmak için doğru bir formül olmayacağını ifade eden Bozoğlu, “Ortaya bir niyet konması önemli. Bunun için fiyatlandırmaya gitmek kesin çözüm olmayacaktır. Toplu taşımanın hızlı konforlu ve ucuz toplu taşımanın sağlanması gerekiyor. Bunları sağlamadığınız zaman sorun kökten çözülmeyecektir” ifadelerini kullandı.


Taslakta planlama yapılması açısından zorunluğu ifadeler olması gerektiğini açıklayan Bozoğlu, “Taslakta çevre düzenlemesi açısından kesin maddeler olması gerekiyor”...