11 / 05 / 2024

kent meydanı çalıştayı eskişehir

kent meydanı çalıştayı eskişehir

Eskişehir'de Kent Meydanı çalıştayı DSİ sosyal tesislerinde çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kentin önde gelen isimleri bir araya gelerek kent meydanının nasıl olması gerektiğini konuştu..

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi inşaat çalışmaları için bazı binaların yıkım işlemlerine başlandı.. 

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

İstanbul Deprem Çalıştayı bugün başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması için yapılan uluslararası Deprem Çalıştayı bugün başlıyor.

İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı "İstanbul Deprem Çalıştayı" gerçekleştiriyor.

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Kent Meydanı çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bucak'ta kent meydanı projesi halka soruldu!

Burdur'un Bucak ilçesinde uygulamaya konulmak istenen Kent Meydanı Yayalaştırma Kentsel Tasarım Projesi için halkın görüşü alındı. Belediye tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 72'si evet oyu kullandı.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Karaman Aktekke Kent Meydanı için yıkımlara başlandı!

Karaman’da Aktekke Kent Meydanı projesi için iki okul ve eski Diş Hastanesi'nin yıkımına başlandı. elediye Başkanı Ertuğrul, Çalışkan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Trabzon Kent Meydanı için 15 milyon TL harcandı!

Trabzon Yomra Belediyesi tarafından başlatılan kent meydanı projesinde yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Kent meydanı projemizde yıkım çalışmalarımız son sürat devam ediyor” diye konuştu.

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

kent meydanı çalıştayı eskişehir Haberi

kent meydanı çalıştayı eskişehir

Kent Meydanı çalıştayı DSİ sosyal tesislerinde çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut stadyumun yıkılmasından sonra yerine kent meydanı yapılması geçtiğimiz aylarda kararlaştırılmıştı. Dün de kentin önde gelen isimleri bir araya gelerek kent meydanının nasıl olması gerektiğini konuştu. ANKA Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yasan öncülüğünde gerçeklesen toplantıda katılımcılar görüşlerini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükersen, kent meydanının mülkiyet sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Mülkiyetin Eskişehir halkına mı yoksa TOKİ'ye mi ait olduğunun bir an önce belirlenmesi gerektiğini ifade eden Büyükerşen, "İlk olarak evvela bu mülkiyet meselesinin halledilmesi lazım. 

Kentin sahip olabileceği bir mülkiyetin ölçütü, boyutlarına göre mimarlarını, şehir plancılarını seferber etmemiz lazım. Hareket noktasının bu olması lazım. Çocuk altı ve ya kadınlar için özel tuvaletler olacak mı? Bunlar...