28 / 04 / 2024

Kocaeli Kent Meydanı'nda tabliye çalışmaları yapılıyor!

Kocaeli Kent Meydanı'nda tabliye çalışmaları yapılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent meydanı ve otopark projesindeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski valilik binasının bulunduğu alanı meydan ve otopark haline getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, uygulama çalışmaları süren proje tamamlandığında bölgeye yeni ve modern bir proje kazandırılmış olacak. Üstü meydan olacak olan projenin altı yer altı otoparkı şeklinde düzenlenecek. Önünden tramvay hattı da geçen Kocaeli Kent Meydanı ve Otopark projesi vatandaşlara araçlarını park ederek tramvayla ulaşım sağlamaya imkan verecek.

BETON DEMİR İŞLERİ

Projenin çalışmaları son sürat devam ediyor. C blok tabliye kalıp ve demir imalatları sürüyor. Projede tek yüzlü perde imalatına uygulamaları yapılıyor. B ve D blokta iseradye temel imalatına sürdürülüyor. Projenin bir kısmının tabliye uygulamaları tamamlandı.

ŞEHİR NEFES ALACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte ferah bir alan oluşturmak ve aynı zamanda bölgenin otopark sorununu çözmek için projeyi hayata geçiriyor. Şehrin nefes almasını sağlayacak olan projenin üstü meydan altı otopark olarak uygulanıyor. Meydanda granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılarak kaplamalar yapılacak. Meydan aydınlatmalar ve kuru süs havuzları ile süslenerek cazip hale getirilmiş olacak.

6 bin 600 metrekare alana 357 araç kapasiteli otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlar asansörler ile sağlanacak.

TRAMVAYLA ULAŞIM

Kocaeli Kent Meydanı ve Otopark projesi Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizmasına sahip olan kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra araçlar boş olan yere otomatik olarak çekilecek. 


Geri Dön