06 / 05 / 2024

Kent Meydanı kentsel dönüşüm

Kent Meydanı kentsel dönüşüm

Bursa Osmangazi için projelendirilen Kent Meydanı üniversite öğrencilerine tez konusu oldu. Öğrenciler, projeyle ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı.

Bucak'ta kent meydanı projesi halka soruldu!

Burdur'un Bucak ilçesinde uygulamaya konulmak istenen Kent Meydanı Yayalaştırma Kentsel Tasarım Projesi için halkın görüşü alındı. Belediye tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 72'si evet oyu kullandı.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Adana Kent Meydanı'ndaki dönüşümde yıkım devam ediyor!

Adana Kent Meydanı projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sırasında 2 katlı evinin değerinin altında istimlak edildiğini ileri süren kadın tepki gösterdi.

Adana Kent Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı!

Seyhan Belediyesi tarafından yapılan Adana kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı.

Osmangazi Kent Meydanı Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Bölgedeki iş yerlerinin neredeyse tamamının kamulaştırıldığı projede, yıkılan bina sayısı 22 oldu.

Bursa Kent Meydanı'nda metruk yapılar yıkılıyor!

A Gazete köşe yazarı olan Kemal Cankaya, Bursa'daki kentsel projeleri, çarpık yapılaşmayı, yatırım ve projeleri anlattı. Cankaya, Kent Meydanı'nda metruk yapıların yıkıldığını belirtti.

Bursa Kent Meydanı’nda kamulaştırmaların yarısı tamam!

BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hız kazandı. Hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.

Konya Ilgın'a kent meydanı geliyor!

Ilgın Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan Tarihi Ilgın Kent Meydanı Projesi hak sahiplerine ve vatandaşlara tanıtıldı. Başkan Oral, proje kapsamında Kentsel Dönüşüm ve acele kamulaştırma kararının alındığını belirtti.

Osmangazi Kent Meydanı'ndaki dönüşümde son durum!

'Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi' için 2016 yılı sonuna kadar bölgedeki tüm kamulaştırmaları tamamlamayı planladıklarını söyleyen Başkan Dündar, herkesin faydalanacağı bir mekan oluşturacaklarını belirtti.

Mahmut Çelikcan: Hedefimiz Yüreğir'e kent meydanı kazandırmak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşüm konusunda halkına verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtip hedefinin Yüreğir'e kent meydanı kazandırmak olduğunu söyledi.

Çanakkale Kepez Kent Meydanı Tasarım yarışması başlıyor!

Kepez Belediyesi tarafından Kepez Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan dönüşüm çalışması için düzenlenen “Kepez Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışması”nın tanıtımı yapıldı.

Karamürsel Kent Meydanı çalışmaları hızlandı!

Karamürsel’de kent meydanı projesi devam ediyor. 5 bin metrekare arsa, 18 bin 355 metrekare toplam inşaat alanlı kent meydanı projesi tamamlandıktan sonra ilçe estetik bir görünüme kavuşacak.

Kent Meydanı kentsel dönüşüm Haberi

Kent Meydanı kentsel dönüşüm

Bursa'yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. Toplam 33 bin 528 metrekare alam kapsayan Santral Garaj Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için tez konusu oldu. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, öğrencileriyle birlikte Osmangazi Belediyesi'ni ziyaret ederek proje hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan bilgi aldı. 


Dündar, "Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa'nın çehresini değiştirecek. Kent Meydanı, Osmangazi Belediyesi binasından itibaren meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturacak" dedi. 


ÖĞRENCİLERDEN KATKI 

Projenin detaylarını anlatan Dündar, "Bu, Bursa'ya yeni bir meydan kazandırma projesi. Bu bölge Bursa'nın...