05 / 05 / 2024

Kent Müzeleri

Kent Müzeleri

Turizm sektöründe atağa hazırlanan Kayseri, 2014 yılı sonuna kadar kentteki müze sayısını 3'ten 7'ye, kültür evi ve konak sayısını ise 3'ten 12'ye çıkarıyor...

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Antalya'daki tarihi yapılar müze oluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesindeki Kent Müzesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Sakarya'ya 6 yeni kent müzesi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da 6 müzenin yapılacağının müjdesini verdi. Yüce, "İnşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir” dedi.

Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey apartmanı müze olacak!

Başkent Ankara'daki Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan apartmanın restorasyonunun yapılarak kent müzesi haline getirilmesine karar verildi.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Kent Müzeleri Haberi

Kent Müzeleri

Kente daha önce Ahi Evran-ı Veli ve Kent Müzeleri ile Atatürk Evi, Beştepeler Kayseri Evi ve Güpgüpoğlu Konağı gibi kültürel mekanları kazandıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi Kayseri Kalesi içinde kentin ikinci arkeoloji müzesini, dünyanın ilk tıp mektebi olarak bilinen Şifaiye Gıyasiye medreselerinde Selçuklu ve Türk Tıp Tarihi müzelerini, Kayseri Lisesi bünyesinde Milli Mücadele Müzesi açmaya hazırlanıyor. 

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kentin turizm alanında da hizmet alanında da hizmet sektörünün önünü açacak güçlü bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Turizm amaçlı sportif yatırımlar da hayli mesafe aldık. Örneğin, UEFA standartlarındaki Kadir Has Stadı, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi ile Şehir Spor Kompleksi içinde yer alan diğer spor tesisleri kent ekonomisine önemli ölçüde katkı...