07 / 07 / 2024

Kenter Tiyatrosu binası düğün salonu mu olacak

Kenter Tiyatrosu binası düğün salonu mu olacak

Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen, Akasya Kültür Sanat'da 'Müfettiş' adlı oyunla hayranlarıyla buluştu.

İBB, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu alıyor!

İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, Yıldız Kenter tarafından kurulan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nu İBB bünyesine katıyor.

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun restorasyonu 2021'de tamamlanacak! 

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Ünlü tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Sahabiye düşük katlarla gün yüzüne çıkacak!

Şehir Tiyatrosu binası ile çevresindeki tarihi binaların korunması gerektiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,“Sahabiye projesinde, merkeze yakın bölgede yüksek kat yerine alçak kat tercih ediyoruz. Bu sayede merkezdeki tarih gün yüzüne çıkacak” dedi.

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

Kenter Tiyatrosu binası düğün salonu mu olacak?

Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen, Akasya Kültür Sanat'da 'Müfettiş' adlı oyunla hayranlarıyla buluştu.

1945 yılında iki büyük şehir tiyatrosu inşa edilecek!

1945 yılında Fatih Halkevi binası ve iki büyük şehir tiyatrosu inşa edilecekmiş. Belediye binasının bugünkü yerinde yapılmasına karar verilmesinden sonra Fatih ve Taksim'de iki şehir tiyatrosunun inşası kararlaştırılmış.

Şevket Çoruh'un tiyatro binasının inşaatı Ekim'de bitecek!

Tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh, Kadıköy'deki eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nun binasını satın alıp 'Baba Sahne'nin inşaatına girişti. Ekim ayında perdelerini açması planlanan sahneyi Şevket Çoruh'la konuştuk.

1991 yılında Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış!

1991 yılında mülkiyeti Surp Agopyan Ermeni Vakfı'na ait Şan Tiyatrosu eğlence sitesi olacakmış. Sabatoj sonucu yanan tiyatro binası, Tekfen Holding tarafından tamamen yıkılarak yerine eğlence sitesi yapılacakmış.

1961 yılında Tepebaşı Dram Tiyatrosu binası yıktırılacakmış!

1961 yılında İstanbul Belediyesi, Tepebaşı'ndaki Dram Tiyatrosu binasının yetersiz kaldığına karar vermiş ve binayı yıktırma kararı almış. Tepebaşı Gazinosu, tiyatro binası haline getirilecekmiş ve tiyatro burada faaliyetlerine devam edecekmiş.

Ali Şenozan Konservatuvarı yeni binasına kavuşuyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Ali Şenozan Konservatuvarı, yeni binasına kavuşuyor. Konservatuvar için yeniden düzenlenen Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda 3 katlı bir bölüm tahsis edildi...

Üsküp'te 13 milyon avroya tiyatro binası yapılacak!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Türk tiyatrosu, Makedonya'nın Türk Asıllı Devlet Bakanı Hadi Nezir'in girişimleriyle yaklaşık 13 milyon avroluk yatırımla kendi binasına kavuşacak

Muammer Karaca Tiyatrosu, tiyatro binası olarak kalacak!

Otel yapılması planlanan Beyoğlu'ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu'nun arsasında Fransız kapitülasyon mahkemesinin kalıntıları bulununca, yeniden tiyatro binası olarak kalmasına karar verildi...

Kenter Tiyatrosu binası düğün salonu mu olacak Haberi

Kenter Tiyatrosu binası düğün salonu mu olacak

Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen, Akasya Kültür Sanat'da 'Müfettiş' adlı oyunla hayranlarıyla buluştu.



Alışveriş merkezlerinin kültür sanat aktiviteleri ile Türk tiyatrosunun salon sorununa çare olduğunu belirten Haldun Dormen, "Müfettiş, Şehir Tiyatrolarında ve Dormen Tiyatrosu'nda bir çok kez tiyatro severlerle buluştu. Benim Dormenler'de yaptığım reji başarısız oldu. Her zaman dürüst oldum. Gerçek neyse onu konuşmak gerekir" dedi.


Tiyatro izleyicisinin Dormen Tiyatrosu'nun tekrar perdelerini açması için beklentisi olduğunu ifade eden ünlü sanatçı, "Dormenler, Türk tiyatrosuna uzun yıllar hizmet verdi ve zirvede olduğu bir dönemde perdelerini kapattı. Böyle olması gerekiyordu ve bundan sonra perdelerini açmayacak. Bakın ben Kenter'lerin içine düştüğü duruma çok üzülüyorum. Kapanmak üzereler. Salonları düğün salonu olacak deniyor. Bırakmaları gerektiği noktada perdelerini kapatmaları gerekiyordu" şeklinde...