29 / 04 / 2024

kentlerin master planları nedir

kentlerin master planları nedir

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti.

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Hasan Kalyoncu: İzmir’de fay hattı üzerindeki yerleşim yerleri taşınmalı!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM Genel Kurulu’nda deprem master planları hakkında konuşma yaptı.

Ahmet Erkurtoğlu:  Sadece günü kurtarmak için geçici planlar yapılmamalı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Erkurtoğlu, "1999 Marmara Depremi’nden sonra binaları güvenli hale getirirken, toplanma alanlarını ve yeşil alanları kaybettik. İstanbul’un günü kurtarmak için geçici planlar yerine master plana ihtiyacı var. Kentsel dönüşümünde ise daha yolun çok başındayız" dedi...

We Haliç'te teslimler 2020'de!

Geçtiğimiz yıllarda, İstanbul'un çeşitli ilçeleri için uluslararası mimari ve kentsel planlama ofislerinde master planlar çalışılmıştı. Kentsel dönüşüm içinde en büyük ölçeğe sahip ilçelerden biri bildiğiniz gibi Gaziosmanpaşa. 

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

İstanbul’un iptal edilen master planları tekrar gündeme!

CHP İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, İBB Meclisi’nde yaptığı gündem dışı konuşmada büyük İstanbul depremine dikkat çekti, İstanbul’un iptal edilen master planlarını tekrar gündeme getirdi.

Kentsel dönüşümde her mahalleye özel imar planı yapılmalı!

Nef Başkanı Erden Timur, kentsel dönüşümde her semt için öncelikli kentsel kapasiteyi dikkate alan master planlar hazırlanması gerektiğini belirtti.

Stratejik ÇED nedir?

Stratejik ÇED ile sanayi bölgesi ya da kıyı master planlarının çevreye, doğaya, su kaynaklarına etkisinin araştırılması istenecek. Peki, stratejik ÇED nedir?

Kayseri kırsalında kentle uyumlu imar hamlesi başlatıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ile il kırsalında eş zamanlı imar hamlesi başlattı. Belediye, revize imar, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım ve hayvancılık master planlarını bir arada hayata geçirecek.

Kentlerin master planları için sektör büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Şehirlerin master planlarının yapılması sektör için önemli!

MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını söyledi.

kentlerin master planları nedir Haberi

kentlerin master planları nedir

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu bilgisini veren Nasır, "Planlama olmayınca yatırım yapılamıyor. Bu nedenle kentin tarihi ve doğal dokusunu kapsayan 50 yıllık bir projeksiyonla planlama yapılmalı. İzmir maalesef, Türkiye'de işsizliğin en yüksek olduğu kentlerden biri. Ekonominin çarkları dönmüyor. Master planlar tamamlanırsa, yatırımcı da nereye proje yapacağını bilerek gelecek. Var olmayan arsayı da üretebileceğiz. Yeni yatırımlarla, hem ekonomi canlanacak hem de işsizlik azalacak" dedi.




Yeni Asır



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı, İnşaat Mühendisi Necip Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğunu belirterek, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla,...