09 / 05 / 2024

Kentlerin ve insanların gelişmesi

Kentlerin ve insanların gelişmesi

İstanbul’da kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olan Esenler’de, ilçeye ve şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek için kurulan Şehir Düşünce Merkezi yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor...

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Asmolen dolgular deprem sırasında insanların üzerine düşebilir! 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Bakırcı, tavanlarda bulunan asmolen dolguların deprem sırasında insanların üzerine düşebileceğini söyledi.

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Yazıcı ve Muhammed Yusuf Özçelik ortaklığında kuruldu.

Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi!

Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. İbrahim Ulusoy, ara vermeden çalıştığı yerel seçim projelerini anlattı. Ulusoy, Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi verdi.

Gaziantep'te sanayide değişim ve dönüşüm başlıyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep sanayisinin hedefinin değişim ve dönüşüm olduğunu söyledi. Koçer, proje kapsamında çalışmaların başladığını kaydetti.

İzmir ve Manisa’nın yeni imar planları onaylandı!

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Kayseri Bünyan'da değişim ve dönüşüm başladı!

Kayseri Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, bölgede hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Gülcüoğlu, “Bünyan´da değişim ve dönüşüm devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

MÜSİAD Suriye'de ticaret merkezi ve ofis açacak!

MÜSİAD, Suriye'de ticaretin geliştirilmesi ve insanların rahata kavuşması için ticaret merkezi ve şube açacak. Derneğin Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kimlikli ve özgün şehir anlayışını hakim kılacağız!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan yaptığı açıklamada şehirlerin kimliğine, tarihine, coğrafyasına, topoğrafyasına uygun, şehirlilerin beklentileri ile gelişen, mimarların özgün tasarımıyla şekillenen kimlikli ve özgün şehir anl

Bahar Çevre Teknolojileri Ve Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bahar Çevre Teknolojileri Ve Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Koray Gültekin Bahar tarafından Maltepe'de kuruldu.

Kentsel dönüşümde zihniyet değişiyor!

Bursa’da başlayan kentsel dönüşümü değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dönüşümde anlayış değişiyor. Ortak akılla çözüm ve insanların memnuniyeti için çalışıyoruz” diye açıklama yaptı. 

Suriye'deki sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istendi!

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan askeri müdahalesinin bilançosuna ilişkin raporda, Rusya'nın bombaladığı sağlık merkezlerinin ve okulların yeniden imar edilmesi istenildi.

Kentlerin ve insanların gelişmesi Haberi

Kentlerin ve insanların gelişmesi



İstanbul’da kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olan Esenler’de, ilçeye ve şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek için kurulan Şehir Düşünce Merkezi yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor.


Esenler Şehir Düşünce Merkezi, kentsel dönüşümün tek başına olmayacağından hareketle, ilçede yaşayan insanlarda şehirlilik olgusu yaratmak, onları kent kültürünün dinamikleri ile tanıştırmak ve aidiyet duygusu oluşturarak, onlara kentli bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 


Bünyesinde akademisyenler, teorisyenler ve uygulamacıları barındıran Esenler Şehir Düşünce Merkezi; İnsan ve Mekân, Modernizm ve Mimari, Göç ve Kentleşme, Kent Estetiği, Kent ve Aidiyet, Kent Yönetimi ve Bütüncül Yaklaşım ve İstanbul’da Esenler gibi yaptığı ses getirici atölye çalışmaları ile kent sorunlarına çözüm arıyor.


İstanbul’un göçle kurulan yerleşim alanlarından biri olan ve hızlı bir kentleşme süreci yaşayan Esenler, son yıllarda kentsel dönüşümün...