17 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm 17 ağustos

Kentsel dönüşüm 17 ağustos

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17 Ağustos'ta Bursa'dan 45 vilayette kentsel dönüşümün 3. adımını başlatacaklarını söyledi, Bayraktar 20 yıl içerisinde 6 milyon 500 bin riskli konutu dönüştüreceklerini sözlerine ekledi

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Çiğdem Karaaslan'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos depremi nedeniyle yaptığı açıklamada kentsel dönüşümüne yönelik açıklamada bulundu. 

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale 17 Mart'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı için ihale tarihi 17 Mart olarak belirlendi. 

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin başladığını açıkladı. Yıkılan 17 bina için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Kentsel dönüşüm 3 grupta kategorize edilecek!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Küçükoğlu, ''Kentsel dönüşümü hızlandırmalı, binaları yenileme ve güçlendirme çözümünü bu süreçte iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Derince’de kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Derince Belediyesi'nce hayata geçirilen 418 daire ve 17 işyerinden meydana gelen Yenikent Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşümün başlangıcı olan Araptepe Konutları’nda inşaat hızla devam ediyor.

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü ve Türkiye'de 20 yılda büyük adımlar atıldı ancak halen dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Üstelik 1.5 milyonu acil çözüme kavuşturulmalı. Dönüşümü hızlandıracak ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ Eylül ayında açıklanacak...

Kentsel dönüşüm 17 ağustos Haberi

Kentsel dönüşüm 17 ağustos



Bakan Erdoğan Bayraktar, Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesinde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi kampüsünde yapılan 650 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreninin ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırdı. Kentsel dönüşümü tüm Türkiye’de seferberlik haline getirdiklerini anlatan Byraktar, “17 Ağustos 2013’de Bursa Yıldırım’da, Türkiye’de 45 vilayete kentsel dönüşümün üçüncü adımını atacağız ve 90 bine yakın birim konutun yıkımı olacak. Bu en büyük adımlarımızdan bir tanesidir. Kentsel dönüşümü afet odaklı, afet eksenli olarak tüm Türkiye’de seferberlik haline getirdik. Vatandaşlarımız tarafından çok ciddi şekilde ‘yapılar depreme dayanıklı mıdır, değil midir?’ şeklinde müracaatta bulunuluyor. Bu müracaatta yaklaşık 30 bini buldu.” dedi.


Önümüzdeki 20 yıl içerisinde 6 milyon 500 bin konutu yıkacaklarını ifade eden Bayraktar, “Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda iş yapıyoruz. Kredi ve kira...