02 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm 2022

kentsel dönüşüm 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Kentsel dönüşüm hakkında her şey! 14 soruda tüm detaylarıyla!

2023 yılı kapsamında 300 bin konutun dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar sürüyor. Faiz destekli dönüşüm kredileri 400 bin Türk Lirası'na ulaşırken, 2022 yılında 100 bin adet bağımsız birimin riskli yapı tespiti yapılarak dönüştürülmesi planlanıyor.

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte il il kira yardımı bedelleri!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl hak sahiplerine ne kadar kira yardımı verilecek? İşte il il kira yardımı 2022...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları...

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Kentsel dönüşümde riskli yapısını yıkarak yenileyenler avantajlı kredi fırsatlarından faydalanmak istiyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı alan kimseler bu yıl rakamlara zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 zammı oldu mu?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kredisi ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Alınan yeni karara göre kentsel dönüşüm kredisi 2022 ne kadar oldu?

kentsel dönüşüm 2022 Haberi

kentsel dönüşüm 2022

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümün hız kazanmasına yönelik kritik adım atıldı. Bakanlık kendi evini dönüştürmek isteyen vatandaşa kredi desteği sağlayacak.


‘Seferberlik’ ekseninde sürdürülen kentsel dönüşüm kapsamında kamunun projelerinin hız kesmeden devam ettiği aktarılırken, vatandaşın da kendi binasının dönüşümü konusunda farkındalığı artıyor. Kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekler veriyor. Bu desteklerin miktarında artışlar sağlanması ise son 2 senede dönüşüme ilgiyi artırdığı görüldü.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca binasını güçlendirecek vatandaşa 160 bin TL, konut edindirme, konut yapım, işyeri yapım ve işyeri edindirme kredilerinde de 400 bin TL kadar kredi veriyor. Krediye ayrıca 400 baz puana kadar...