10 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm çevre ve şehircilik bakanlığına mı bağlı

kentsel dönüşüm çevre ve şehircilik bakanlığına mı bağlı

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

Tuzla Çevre Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tuzla Çevre Kentsel Dönüşüm İnşaat Anonim Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Dede osman Denek ve Fikret Onuş ortaklığında kuruldu.

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

Çevre ve kentsel dönüşüm tezi hazırlayan öğrencilere burs!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlık ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ tezi hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.

Antakya'da çevre ve kentsel dönüşüm raporu hazırlandı!

Antakya Ticaret ye Sanayi Odası Üyeleri, ilimizin çevre ve kentsel dönüşüm sorunları ile ilgili yapılacak olan toplantı öncesi rapor hazırladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 kentsel dönüşüm projesi geliştirecek!

Türkiye'de 159 kentsel dönüşüm projesi sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 proje daha değerlendiriyor. Mevcut projeler için 475 milyon TL kira yardımı yapıldı.

Erol Saçmacı İnşaat kentsel dönüşüm ödülü aldı!

Erol Saçmacı İnşaat, Kentsel Dönüşüm Çevre ve İmar Derneği'nin düzenlediği gecede Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'den ödül aldı.

Çevre -Şehircilik Uzmanları Samandağ'da kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Uzmanları önceki gün Samandağ'a gitti ve İlçe Belediyesi Personeli ile teknik görevlilere Kentsel Dönüşüm ile riskli yapılarla ilgili bir Seminer verdi.

Osmangazi Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti. Peki Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor? Soğanlı nasıl olacak?

Çevre Mühendisleri çevre duyarlı kentsel dönüşüm istiyor!

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, kentsel dönüşümün çevresel etkiler gözardı edilmeden hayata geçirilmesini istedi.Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çevre Bakanlığı 5 uçakla kentsel dönüşüm alanlarının fotoğrafını çekecek!

Kentsel dönüşüm alanlarının takibini yapmak ve Türkiye’nin mühendislik çalışmalarına veri hazırlamak için proje başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Temmuz da Esenboğa’dan kalkacak 5 uçakla kentsel dönüşüm alanlarının fotoğrafını çekecek.

İzmir'de kentsel dönüşüm ve yeşil çevre zirvesi düzenlendi!

Milliyet gazetesi geçtiğimiz hafta İzmir'de "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi" düzenledi.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için uzun süredir ciddi çalışmalar yapıyor. Belirlenen yerlere dönüşüm alanları ile afete maruz kalanlar için proje

kentsel dönüşüm çevre ve şehircilik bakanlığına mı bağlı Haberi

kentsel dönüşüm çevre ve şehircilik bakanlığına mı bağlı

Kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor.


Kanun kapsamında yer alan yetkili idareler; Belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeleri, bu sınırlar dışında il özel idarelerini, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerini ve Bakanlık tarafından yetkilendirilmesi hâlinde büyükşehir belediyesi sınırları içindeki ilçe belediyeleri oluyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?


Kentsel dönüşüm bakanlık..

Kentsel dönüşüm çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı oluyor. Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni...