19 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kaldırım

Kentsel dönüşüm kaldırım

İstanbul’un hemen her köşesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bina stoku açısından büyük risk taşıyan kentte bu yenileme çalışmaları iyi hoş ama bir de inşaatların yolları, kaldırımları istila etmesi var ki, vatandaşı çileden çıkarıyor...

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de kentsel dönüşüm, derelerle ilgili yanlış yapılan sanat yapıları, köprüler ve binalar vesaire varsa onların tamamının kaldırılması, bir nehir havzasının tamamının tek bir kurumun koordinasyonu ile böyle bir çalışma başlatıyoruz." dedi.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar sürüyor!

Başkent’te 1940’lı yıllardan itibaren başlayan ve 2 binli yıllara kadar sayıları on binleri aşan gecekondular ve riskli yapılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortadan kaldırılıyor.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm rafa mı kaldırıldı?

Kocasinan Belediyesi MHP'li meclis üyesi Kazım Yücel, belediyeler tarafından hayata geçirilmeye çalışılan kentsel dönüşümün rafa kaldırıldığını iddia etti.

Kentsel dönüşüm parke, kaldırım taşı, hazır beton kazandıracak!

İstanbul Büyükşehir Belediye şirketleri İSTON ve İSTAÇ AŞ'nin yürüttükleri çalışma ile kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların molozlarından parke, kaldırım taşı, hazır beton üretiliyor.

Kentsel dönüşümde kaldırımlar işgal ediyor!

İstanbul’un hemen her köşesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bina stoku açısından büyük risk taşıyan kentte bu yenileme çalışmaları iyi hoş ama bir de inşaatların yolları, kaldırımları istila etmesi var ki, vatandaşı çileden çıkarıyor...

Kentsel dönüşüm mağdurları İmar Affı Yasası'nın kaldırılmasını istemiyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm mağduru tapusuz ev sahipleri imar affı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvururken, başvuru öncesinde yapılan açıklamada Mayıs ayının sonunda yürürlükten kalkacak olan 2981 sayılı İmar Affı Yasasının kaldırılmaması istendi.

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm için yürüyüş yaptı!

Fikirtepe semt sakinlerinden oluşan bir grup, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması için yürüyüş düzenledi. Ali Karataş, Fikirtepe Tertip Komitesi adına basın açıklaması yaptı.

Mehmet Tahmazoğlu Güzelvadi kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Şahinbey Belediyesi tarafından Güzelvadi Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarım yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkam Mehmet Tahmazoğlu, " Amacımız çarpık yapılaşmayı tamamen ortadan kaldırmak " dedi.

Necip Nasır'dan İzmir'e kentsel dönüşüm ziyareti!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ı ziyaret ederek, kentsel dönüşüm konusunda görüş alışverişinde bulundu. Nasır sektörün daha sağlıklı işlemesi için köprü görevi üstlendiklerini söyledi.

Yıldırım ve Osmangazi belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıklandı!

Mevcut yapı stokuyla kentsel dönüşümün tam ortasında yer alan Bursa'da, gecekondudan rezidansa doğru değişim için Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri kentsel dönüşüm projelerini açıkladı...

Kırşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kırşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Kırşehir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, riskli yapı çalışmalarının aralıksız şekilde devam ettiğini bildirdi. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erenler'de kentsel dönüşüm başlıyor. Erenler Belediyesi'nin Kent sel Dönüşüm Projesi'ne, önü müzdeki hafta yapılacak 1. Etap 1. kısım ihalesiyle start veriliyor. İhale 280 konut, 1 ticaret yapısı, peyzaj, kaldırım, alt yapı işlerini kapsıyor.

Kentsel dönüşüm kaldırım Haberi

Kentsel dönüşüm kaldırım

Kentin hemen her ilçesinde, mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Gerek ada bazlı, yani büyük projelerle gerekse münferit olarak inşaatlar tam gaz sürüyor. Şu günlerde şehir şantiyeye döndü desem hiç de abartılı bir ifade kullanmış olmam. Bina stoku açısından büyük risk taşıyan İstanbul’da böyle topyekûn bir dönüşüm projesinin yürütülmesi iyi hoş da bir de bu inşaatların neden olduğu sıkıntılar var. Aylardır bu köşede yazıp çiziyorum. Sabahlara kadar gürültü bitmiyor, hafriyat kamyonları daracık sokaklarda terör estiriyor diye...


Tabii bir de kazılar nedeniyle ortaya çıkan fare problemi var ki, onu da geçen aylarda yine bu sütunlarda gündeme taşımıştım. Bütün bu dönüşüm sorunlarının belki de en önemlisi ise işgal... Bakın yukarıdaki fotoğraflar, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi’nde çekildi. Mahallenin her sokağında bir dönüşüm inşaatı var....