22 / 11 / 2024
fuzul

Kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır?

 Kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır?

Riskli olarak belirlenen yapıların yıkılma işlemi gerçekleşirken evlerini boşaltacak olan kat maliklerine kentsel dönüşüm kredisi veriliyor.Peki,kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır? İşte,kentsel dönüşüm kredisinden faydalanma şartları..




Kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır?

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve olası bir depremden zarar görme ihtimali yüksek olan yapılar kentsel dönüşüm projesi kapsamına dahil edilebiliyor.Riskli bina tespitinin yapılabilmesi için, lisanslı şirketlere başvuruda bulunulması gerekiyor. 


Lisanslı şirketler için ise,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının web sitesinde yer alan Türkiye haritası üzerinden bulunulan şehrin seçilmesi yeterli oluyor.Lisanslı şirkete yapılan başvurudan sonra, şirket gerekli teknik incelemeleri gerçekleştiriyor. Bunun üzerine yapı "riskli" olarak değerlendirildiğinde, yapı için kentsel dönüşüm projelerinden faydalanılabiliniyor.


Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi verilebiliyor. Blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi verebiliyor.


Kentsel dönüşüme giriş ve onay kısmı ortalama 2 aylık bir süre olarak karşımıza çıkıyor. Kentsel dönüşüm başvuru başvuru formu örneği yazımı şu şekildedir:


Kentsel dönüşüm başvuru formu örneği..


…./…../2015 


.................................... Şirketi'ne

 

…………….. ili, …………….. İlçesi, …………… Mah., ……………..  Cad., …………… Sok. , …………….. Apt., No:…….. tapuda ……….Pafta,  ……….. Ada, …………. Parsel sayılı Yapıda Kat Malikiyim. Çevre ve 

Şehircilik Bakanlığı Lisanslı Kuruluşu olarak 6306 sayılı kanun kapsamında; Binamız RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU’ nun hazırlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim. 

 

 Adı Soyadı 

 İMZA 

 

EKİ : 

1. Tapu Fotokopisi 

2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

3. Tapudan alınmış Bina Kat Maliklerinin 

 Hisse Oranlarını Gösterir Belge/ Takyidat 

4. Belediyeden Alınmış Binanın Statik Projesi veya 

 Statik Proje Olmadığına dair resmi yazı 

5. Belediyeden UAVT ( Ulusal Adres Veri Tabanı ) Yazısı 

 ( Yerleşim Yeri Adresi Doğrulama Yazısı ) 

6. Vekaletname 

7. Şirket İmza Sirküsü ve Şirket Yetkilisi 

 Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 


BAŞVURU SAHİBİNİN : 

Adresi :……………………………. 

………………………………………. 

………………………………………. 

Tel : ………………………………… 

Cep :………………………………… 



Kentsel dönüşüm geri ödemeleri 2015!



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön